Lepel amuse met aardappelpuree - header

Lepel amuse met romige aardappelpuree

Van deze amuse kun je gemakkelijk een groter gerecht maken, of waarom niet serveren in een pureeschaal als hoofdgerecht.

Ingrediënten lepel amuse met romige aardappelpuree (4 personen) 

  • 60 g Aviko Super Mash Homemade
  • 1 zoete rode peper
  • 1 eetlepel olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • schil en sap van ½ citroen
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel geroosterde en gezouten suikermaïskorrels

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 20 minuten + Wachten: 30 minuten

  • Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd in dunne plakjes. Meng door de olijfolie.
  • Verhit de grillpan. Grill de paprikareepjes 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn met mooie grillmarkeringen. Snijd ondertussen de knoflook fijn.
  • Meng de gegrilde paprika met de extra vierge olijfolie, knoflook, citroenrasp en citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Zet de gegrilde paprika's afgedekt minstens 30 minuten, maar bij voorkeur een nacht, op een koele plaats om te marineren.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Vorm 4 quenelles van de aardappelpuree met behulp van twee lepels en leg ze op 4 (amuse)lepels.