Rosti steak tartar amuse

Rösti Steak Tartaar

Dit heerlijke gerecht is een smaaksensatie die verschillende smaken en texturen perfect bij elkaar brengt. Een geweldige combinatie met frisse oesters.

Ingrediënten

Rösti steak tartaar

  • 4 Aviko Röstiko Rounds
  • 4 Vegetable Sheets biet
  • 400 g ossenhaas
  • 4 augurken
  • 2 el kappertjes
  • 4 sjalotten
  • 4 eidooiers
  • 4 tl Zwolse mosterd
  • Tabasco
  • 4 el kaviaar
  • 1 dikke Ijsselmeerpaling
  • 4 viooltjes (eetbaar)
  • 2 el olijfolie
  • Olie om te frituren

Irish Mór oester met vinaigrette en kruidenolie

  • 4 Irish Mór oesters
  • 2 sjalotten
  • 4 el sambai azijn
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 1 bosje peterselie
  • 4 takjes dragon
  • ½ bos bieslook
  • Postelein
  • Kaviaar
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Knip de Vegetable Sheets uit, iets groter dan de tartelette vorm diameter. Frituur deze kort en leg ze tussen 2 tartelette vormpjes. Druk deze goed aan.
  • Bereid de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Steek deze rond uit zodat ze in de tartelette passen. Maak af met een beetje olijfolie.
  • Snijd de ossenhaas en augurken in hele fijne blokjes. Hak de kappertjes helemaal fijn en snipper 4 sjalotten. Meng dit samen. Roer in een bekken de eidooiers los en voeg hier olijfolie en Zwolse mosterd toe en meng goed door. Maak af met zout, peper en tabasco. Steek dit uit met dezelfde steker als de rösti en leg er bovenop.
  • Leg daarbovenop weer in dezelfde steker een lepel met kaviaar.
  • Maak de dikke Ijsselmeerpaling schoon snijd mooie blokjes van de filet. Dresseer er 3 op de kaviaar en leg in het midden een viooltje.

Bereidingswijze Irish Mór oester

  • Steek de oesters open en maak ze los. Snipper de sjalotjes en fruit deze aan in de pan. Blus ze af met wat sambai azijn en laat dit reduceren. Als de sjalot gaar is en de reductie wat stroperiger mag het afkoelen.
  • Doe de zonnebloemolie, peterselie, dragon en bieslook in de blender. Dit draai je op de hoogste stand en de olie is klaar.
  • De vinaigrette en kruidenolie dresseer je op de oesters. Maak af met kaviaar en wat takjes postelein.