Gratin met sardines, knapperige groenten en kruidenolie
Heerlijke smaken in een toekomstbestendige manier van koken.
Ingrediënten gratin met sardines, knapperige groenten en kruidenolie
- 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
- 2 el mayonaise
- 1-2 theelepels mosterd
- 1 zoetzure augurk
- 1 theelepel kappertjes
- 2 sardientjes
- 1 limoen
- 2 cm koolrabi en/of radijs (stukje)
- 2 aardbeien
- 1 el amandelen
- 2 el slagroom
- 2 theelepels sojasaus
- Wijnazijn naar smaak
- 1 theelepel fijngesneden zeevenkel
- Kruidenolie naar smaak
- 6 el olijfolie
Gratins Cream & Cheese
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de mayonaise met mosterd naar smaak. Snijd de augurk en kappertjes.
- Maak de sardientjes schoon. Besprenkel ze met het limoensap en snijd ze in fijne reepjes. Snijd ook de koolrabi en/of radijs en de aardbei in reepjes. Hak de amandelen grof.
- Breng de slagroom op smaak met de sojasaus en de zeevenkel. Roer er naar smaak wat kruidenolie door.
- Leg de gratins op 4 borden. Besmeer ze met de mosterdmayonaise. Verdeel de augurk en kappertjes erover.
- Beleg ze met de reepjes sardines, de groenten en de aardbei.
- Bestrooi met de amandelen. Garneer de gratins rondom met de kruidencrème.
Tip: Liever zonder vis? Vervang de sardientjes door reepjes gebakken portobello melasse.