gratin_met_sardines_knapperige_groenten_en_kruidenolie_-_aviko_foodservice

Gratin met sardines, knapperige groenten en kruidenolie

Heerlijke smaken in een toekomstbestendige manier van koken.

Ingrediënten gratin met sardines, knapperige groenten en kruidenolie 

  • 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
  • 2 el mayonaise
  • 1-2 theelepels mosterd
  • 1 zoetzure augurk
  • 1 theelepel kappertjes
  • 2 sardientjes
  • 1 limoen
  • 2 cm koolrabi en/of radijs (stukje)
  • 2 aardbeien
  • 1 el amandelen
  • 2 el slagroom
  • 2 theelepels sojasaus
  • Wijnazijn naar smaak
  • 1 theelepel fijngesneden zeevenkel
  • Kruidenolie naar smaak
  • 6 el olijfolie 
801751-Aviko Gratins Cream Cheese 2500g-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.  
  • Meng de mayonaise met mosterd naar smaak. Snijd de augurk en kappertjes.
  • Maak de sardientjes schoon. Besprenkel ze met het limoensap en snijd ze in fijne reepjes. Snijd ook de koolrabi en/of radijs en de aardbei in reepjes. Hak de amandelen grof.
  • Breng de slagroom op smaak met de sojasaus en de zeevenkel. Roer er naar smaak wat kruidenolie door.
  • Leg de gratins op 4 borden. Besmeer ze met de mosterdmayonaise. Verdeel de augurk en kappertjes erover.  
  • Beleg ze met de reepjes sardines, de groenten en de aardbei.  
  • Bestrooi met de amandelen. Garneer de gratins rondom met de kruidencrème.  
     

Tip: Liever zonder vis? Vervang de sardientjes door reepjes gebakken portobello melasse.