Rösti Rondjes met erwtenlimoencrème en zalm - Aviko Foodservice NL

Rösti Rondjes met erwtenlimoencrème en zalm

Geef je voorgerecht een extra touch met onze Rösti Rondjes. Kijk wat een heerlijk voorgerecht je kunt maken in combinatie met zalm en limoen.

Ingrediënten Rösti Rondjes met erwtenlimoencrème en zalm (4 personen) 

  • 8 Aviko Rösti Rondjes
  • 75 g tuinerwten (diepvries)
  • 1 el crème fraîche
  • 2-3 theelepel limoensap
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • Mosterdkers
  • Staafmixer, BBQ
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze 

  • Steek de barbecue aan. Kook de erwten in gezouten water gedurende 8 minuten. Giet de erwten af en pureer ze met een staafmixer. Laat de puree afkoelen.
  • Roer de crème fraiche door de erwtenpuree. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper.
  • Grill de Rösti Rondjes op de BBQ gedurende 10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Keer ze regelmatig om. Verdeel ondertussen de gerookte zalm in 8 reepjes.
  • Leg de gebakken Rösti Rondjes op een schaal. Schep een beetje tuinerwten-limoencrème op elke Rösti Rondje.
  • Verdeel de gerookte zalm erover en bestrooi met de mosterdkers en wat peper.

 

Extra luxe! Vervang de gerookte zalm door oesters. Haal de oesters uit de schelp en plaats ze bovenop de crème op de gebakken Rösti Rondjes. Serveer met partjes limoen om over de oesters uit te knijpen.