Aviko truffelgratins met champignon duxelles header

Truffelgratins met champignon duxelles

Romige cream & cheese gratins overgoten met truffelsaus en bedekt met een smeuïge champignonmengeling duxelles.

Ingrediënten truffelgratins met champignon duxelles (4 personen)

  • 4 Gratins cream & cheese
  • 3 el truffeltapenade
  • 150 g champignons
  • 25 g boter
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 el room
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • Bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten + oven: 25 minuten

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de gratins op de bakplaat en schep de truffeltapenade erop. 
  • Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Veeg de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de boter in een steelpan.
  • Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. 
  • Voeg de champignons toe en bak ze in 5 minuten gaar. Voeg de room toe
  • Roer de peterselie met zout en peper naar smaak door het champignonmengsel ('duxelles').
  • Leg de gratins op een bord en schep de duxelles er in een mooie dot op.

Tip: Lekker met biefstuk of kalfsschnitzel en een frisse groene salade.

Aviko truffelgratins met champignon duxelles header