
Asian vegan with wedges
Streetfood vibes, volledig plantaardig en in een handomdraai op tafel! Knapperige aardappelpartjes zorgen voor een knapperige bite. Makkelijk, aantrekkelijk en budgetproof!
Ingrediënten
- 400 g Aviko Crispy Homestyle Extra Thin Wedges
- 1 ½ paksoi
- 1 rode peper
- 2 lente-uitjes
- 1 ui
- 3 cm gember
- 1 teentje knoflook
- 50 ml sojasaus
- 1 limoen
- 3 el zonnebloemolie
Aviko Crispy Homestyle Extra Thin Wedges
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 minuten
- Halveer de paksoi in de lengte. Snijd de paprika in dunne reepjes en de bosui in ringetjes. Snipper de ui.
- Schil de gember. Rasp de gember en knoflook en voeg toe aan de sojasaus. Voeg het sap van de limoen toe.
- Verhit de olie op de BBQ of in een wok. Bak de paksoi 2 minuten. Bak ook de paprika en ui 2 minuten op de BBQ. Houd 1 eetlepel groene bosui ringen apart, voeg de rest van de bosui toe en bak nog 1 minuut.
- Bereid de wedges volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de groenten op smaak met de sojasaus en bak nog 1 minuut samen met de wedges.
Schep de partjes met de groenten in 4 kommen. Voeg de paksoi toe en bestrooi met de apart gehouden bosui.
Tip: Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.