AVI17087 01 Foodservice Recepten A4 840X541 B recept_overview
  • AVFS19039 16 Vhs Recepten Workshops Banner 810X541 2
    Horeca recepten

Als chefkok zul je vast wel eens momenten hebben dat je even geen inspiratie hebt voor je menukaart. Wij helpen je met onze horeca recepten graag aan goede ideeën voor verrassende gerechten.

Voor elk seizoen een heerlijk verrassend horeca recept

Of je nu in een hotel, restaurant of café werkt, als chefkok wil je je gasten graag verrassen en verwennen met lekkere gerechten op je menukaart. Om jou te inspireren, hebben wij de horeca recepten voor je op een rijtje gezet.

Niet alle groenten en fruit zijn het hele jaar door verkrijgbaar zijn. De horeca recepten zijn daarom gesorteerd op seizoen, zodat je jouw kaart helemaal kunt afstemmen op de groenten die in die periode wél goed te verkrijgen zijn. Bekijk de horeca recepten en download de volledige bereidingswijze, inclusief ingrediëntenlijst en verras jouw gasten met heerlijke gerechten!

  • Lente recepten
  • Zomer recepten
  • Herfst recepten
  • Winter recepten

Horeca recepten lente

In de lente is het witte goud natuurlijk niet weg te denken van je menukaart. Asperges zijn op veel manieren te bereiden en te verwerken in je horeca recepten. Je kunt ze koken of stomen, grillen of wokken. Natuurlijk kun je asperges op de klassieke manier bereiden met ham en ei, maar heb je ook al eens een zalmburger met asperges geprobeerd? Zeker een aanrader! Probeer ook de andere horeca recepten eens, selecteer 'Lente' voor alle lente recepten. 

Horeca recepten zomer

De zomer is natuurlijk het barbecue seizoen. Speel hierop in en bereid de lekkerste gerechten die je bereid boven de hete kolen. Frisse salades mogen zeker niet ontbreken op jouw zomerse menukaart. Ook hebben je gasten in de zomer veel behoefte aan lichte gerechten, zoals tapas. Bekijk alle recepten, selecteer 'Zomer' voor alle zomer recepten en doe inspiratie op voor jouw menu!

Horeca recepten herfst

In de herfst verlangen jouw gasten naar rijkere gerechten. Stoofpotten en goed gevulde soepen zijn dan een goede keuze op je menukaart. Onze herfst recepten zijn hier helemaal op afgestemd. We hebben ook veel recepten met paddenstoelen, die echt passen op jouw herfstmenukaart. Selecteer 'Herfst' om alle herfst recepten te bekijken.

Horeca recepten winter

In de winter mogen de volle, zwaardere en krachtige smaken die in de herfst al hun opmars maakten, nog meer in de spotlight komen. De winter is ook het seizoen van de wildgerechten. Ga je voor een heerlijke boeuf bourguignon of toch voor een wildzwijnstoof met pancetta, paddenstoelen en rozemarijn? Bij veel wildgerechten geldt dat wanneer je het wild langzaam laat garen, de smaken het beste samen komen. Bijvoorbeeld bij het heerlijke klassiek wintergerecht konijnenbout. Bekijk alle recepten, selecteer 'Winter' voor heerlijke winterrecepten voor de horeca.

Vergeet niet: een goede voorbereiding, is echt het halve werk. Voor elk recept, simpel of complex, is een goede mise en place daarom erg belangrijk.