menukaart strandtent_nederland_wow_beach_club

Inspiratie voor jouw strandpaviljoen-menukaart?

Als eigenaar van een strandtent weet je als geen ander dat de menukaart een belangrijk onderdeel is van de totale ervaring van jouw gasten. Welke gerechten en snacks passen nu eigenlijk het best bij een dagje aan zee? In deze blog geven we je inspiratie voor de menukaart van jouw strandtent.

De beste gerechten en snacks op de menukaart van jouw strandpaviljoen

In deze blog vind je inspiratie voor de menukaart van jouw strandtent, met gerechten en snacks die een goede mix bieden om jouw gasten op alle tijdstippen van de dag te verrassen; of het nu gaat om de lunch, diner of gewoon een snelle hap als tussendoortje. 

1. Lekkere visgerechten 

Als er één ding niet mag ontbreken op de menukaart van een strandtent, dan zijn het natuurlijk wel de visgerechten. Er is immers niets zo passend bij een dagje aan zee als verse vis. Denk bijvoorbeeld aan een smakelijke kibbeling, lekkerbekje of een verse vis van de grill. Ook gerechten met schaal- en schelpdieren, zoals mosselen of garnalen, zijn een absolute aanrader. Onze aardappelproducten passen perfect bij visgerechten. Denk bijvoorbeeld aan verse friet of probeer eens onze aardappelgratins of rösti-rondjes bij de zalm, kabeljauw of zeebaars. Reden genoeg om onze verse specialiteiten of diepvries specialiteiten te bekijken.

💡 >> Een product testen van ons? Vraag dan gratis vrijblijvend een proefpakket aan.

2. Heerlijke salades met friet

Op een warme dag aan het strand is een lichte maaltijd vaak meer dan welkom. Salades zijn dan een goede keuze. Ze zijn niet alleen lekker fris en gezond, maar ook nog eens gemakkelijk te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een frisse salade met geitenkaas, walnoten en honing-mosterddressing, of een Griekse salade met feta, olijven en tomaatjes. Ook naast een heerlijke frisse salade past natuurlijk een mandje met knapperige friet. Ontdek onze krokante SuperCrunch-friet. Onze SuperCrunch frieten zijn 'gecoat'. Hierdoor behouden de frietjes hun warmte en knapperigheid. 

Wil je weten hoe je de beste friet kiest voor op je menu? Bekijk dan ons blog zo kies je de beste friet.

3. Borrelsnacks: plant-based (vegan)

Het aantal gasten dat voor een plantaardig dieet kiest, neemt steeds meer toe. Veganistische en plantaardige gerechten zijn steeds populairder en de verwachting is dat veel horecagelegenheden hier in 2023 verder op zullen inspelen. Vegan is inmiddels meer dan alleen een trend. Door een gevarieerd assortiment aan plantaardige snacks en gerechten aan te bieden, wordt de horeca aantrekkelijker voor deze groeiende groep gasten in je strandtent. Wist je dat wij heerlijke veganistische snacks in ons assortiment hebben? Laat je bijvoorbeeld inspireren door onze 'Veggie Delight' borrelplank! 

aviko_battered_onion_rings_-_1440x567

4. Verrassende loaded fries 

Heb jij al Loaded Fries op je menukaart staan? Loaded fries zijn erg populair. Voor een beach club perfect voor op de menukaart. Serveer gebakken verse friet met een royale vlees-, vis- of vega-topping, voeg een rijke saus en soms zelfs gesmolten kaas toe. Dit is ultieme verwennerij aan het einde van de stranddag voor je gasten. Met loaded fries kun je eindeloos blijven variëren en onderscheiden. Onze Oerfriet is de perfecte friet voor loaded fries en wordt door diverse restaurants gebruikt voor hun succesvolle loaded fries. Op zoek naar meer inspiratie? Check dan ons blog over 5 wereldse loaded fries gerechten!

Recept Aviko Oerfriet Stroganoff Sensatie

5. Churros: voor op het terras of als take-away

Onze churros zijn heerlijk knapperig van buiten en luchtig van binnen. Met deze Spaanse lekkernij, gemaakt van bloemdeeg, maak je jouw strandgasten blij met een heerlijke tussendoorsnack of als dessert. Serveer ze met suiker, chocoladesaus of ijs. Perfect ook als take-away voor strandgangers die op zoek zijn naar een snelle snack. Hierdoor kun je als strandtent ook wat lekkers bieden voor de strandgasten tussen het ontbijt, lunch en diner in.  

💡 >> Een product testen van ons? Vraag dan gratis vrijblijvend een proefpakket aan.

6. BBQ

Een barbecue is altijd een goed idee voor op de menukaart van een strandtent. Het is niet alleen gezellig, maar ook nog eens erg lekker. Denk bijvoorbeeld aan hamburgers, worstjes, maar ook zijn gegrilde groenten een duurzame hippe trend voor de BBQ. Kies voor smakelijke soorten als groene asperges, zoete aardappel, rode paprika of bijvoorbeeld portobello paddenstoelen.

Aviko Green Delight borrelplank

Een nieuw product op je menukaart?

Vraag gratis een sample aan en proef of het product past op je menu.

Vraag gratis sample aan!