Recept Aviko Super Crunch Fresh met pulled rendang

Zo kies je de beste friet voor jouw horeca bedrijf

Kies je voor friet met een dunnere snede voor meer bordvulling? Of maak je een bewuste voor dikkere friet met een authentieke uitstraling? Of wil je de meest krokante friet?

Maak een slimme keuze voor je frietjes!

Friet is verkrijgbaar in alle verschillende vormen en maten en kun je daarom afstemmen op jouw specifieke wensen en eisen. Met zoveel verschillende variaties is het belangrijk dat je de beste patat kiest voor jouw bedrijf.

Welke frietsoort keuzes zijn er? In dit blog nemen we je graag bij de hand over:

  • Dunnere snijmaat friet (7mm)
  • Standaard dun gesneden frites (9.5mm)
  • Dik gesneden friet (oerfriet 14mm) 
  • En ambachtelijke rustieke friet

1. Dunne snijmaat: 7mm

Deze specifieke frieten zijn lang en dun, maar hebben ze een knapperige textuur! Het duurt maar 2,5 tot 3 minuten om ze te bakken, dus zorg ervoor dat de frietjes een van de laatste dingen zijn die je klaarmaakt voor het serveren. Als je op zoek bent naar knapperigheid, dan is dit een uitstekende frietkeuze voor jou!

aviko_supercrunch_-_sfeer_-_1440x567_px.jpg

De dunne frietjes zijn bijvoorbeeld gebruikelijk voor gezinsvriendelijke restaurants, kwalitataria of brasserie. Ze worden aangeboden als alternatief voor de standaard dungesneden frieten.

Ook kunnen de 7mm frites geserveerd worden als een snelle snack in frietmandje bij een drankje op het terras of aan de bar. Ze zijn uitermate geschikt om te serveren als bijgerecht en uw klanten zullen ze heerlijk vinden bij een mediterrane salade of falafel wrap. Uitermate geschikt als alternatief voor normale frieten. Ze kunnen worden gecombineerd met de populaire 'standaard' gerechten in de de restaurants of brasserie, zoals een kip saté of een vers stukje zalm of kabeljauw of bij een groentegerecht.  

2. Standaard dun gesneden friet 9,5 mm

Standaard dun gesneden friet zijn ongeveer 9,5 mm dik en behoren tot de meest veelzijdige uit ons assortiment. De bereiding duurt slechts 3 - 3 ½ minuut. Ben je op zoek naar de beste frites voor een authentieke frietgevoel? Dan zijn de 9,5mm dun gesneden frites iets voor jouw!

Header Supercrunch fresh - 806639

3. Dik gesneden friet - 14mm

Niet verrassend zijn deze frites dikker van uiterlijk. Dik gesneden friet blijft over het algemeen langer warm. Oerfriet heeft een authentiek karakter en een huisgemaakte uitstraling. Daarom een uitstekende keuze voor de horeca en cafetaria's die graag huisgemaakte friet willen serveren, maar zelf geen tijd hebben om te snijden, bakken en te koelen. De patat wordt gemaakt de Hollandse agria-aardappel. Hierdoor heeft de friet een volle aardappelsmaak. Oerfriet wordt uiteindelijk goudbruin gebakken in de friteuse, dankzij de agria-aardappel die een uitgesproken gele kleur heeft.

Recept Aviko Oerfriet sate undang

Deze frietjes zijn overal op zijn plaats. Of het nu een restaurant, brasserie of lunchroom is, of dat nu bij de lunch is, of bij een hoofdgerecht. Ze passen goed bij ciabatta broodjes, een kleine bijsalade, burgers, of een overheerlijke steak. Ze zijn ook perfect voor 'fish and chips' vanwege een overheerlijke aardappelsmaak naast de vis.

4. Ambachtelijke rustieke frietjes

Onze Pure & Rustic Fries is koelverse friet die oogt als huisgemaakt. De frietjes zijn net als onze oerfriet gemaakt van de Hollandse agria-aardappel en hebben hierdoor ook weer een volle aardappelsmaak. Doordat de aardappelen de schil behouden, krijgen de frites een pure en nootachtige smaak. De aardappelen worden onregelmatig gesneden, waardoor in een portie verschillende lengtes frites zitten.

Aviko Oerfriet cta_-_1440x920

Een nieuw product op je menukaart?

Vraag gratis een sample aan en proef of het product past in je menu.

Vraag gratis sample aan!