
Zoetzure vegan tostada
Deze tostada is geïnspireerd op de populaire Mexicaanse keuken en is gemaakt van een röstirondje. Afgetopt met guacamole en een frisse zoete pico de gallo met fruit en limoen. Serveer met pittige frambozen chili coulis!
Ingrediënten (4 porties)
- 4 Aviko Röstiko Rounds
- 3 limoenen
- ½ rode peper
- 200 g frambozen
- 2 el suiker
- 1 avocado
- ¼ theelepel gemalen komijn
- 1 tomaat
- 5 cm komkommer
- 2 aardbeien
- 2 abrikozen
- 3 muntblaadjes
- 2 el extra vierge olijfolie
Aviko Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten
- Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil. Bewaar de limoenrasp. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak fijn.
- Verwarm de frambozen met het sap van 1 limoen, 100 ml water, de suiker en de fijngesneden rode peper 10 minuten in een steelpan. Wrijf de coulis door een zeef en laat afkoelen.
- Bereid de röstirondjes op de BBQ of in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pureer het vruchtvlees van de avocado. Breng op smaak met het sap van 1 limoen, komijn, zout en peper.
- Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd ook de komkommer, aardbeien en abrikozen in kleine blokjes. Hak de muntblaadjes fijn.
- Meng voor de pico de gallo de tomaat met de komkommer, aardbei, abrikoos en olijfolie. Breng op smaak met limoensap, 1 eetlepel fijngehakte munt, zout en peper.
Druk de röstirondjes zachtjes plat in een koekenpan en leg ze op 4 borden. Verdeel 1 eetlepel guacamole en de pico de gallo over elke tostada. Bestrooi met een beetje limoenrasp en fijngehakte munt. Schep wat frambozen-chilicoulis rond de tostada.
Tip: Verras je gasten met frambozencoulis als dessertsaus. Heerlijk met cheesecake en brownie of op vanille-ijs.