
A Walk in the garden
Dit recept is geïnspireerd op een origineel recept uit het verleden, toen een chef-kok een wandeling door zijn tuin maakte en een salade bereidde met de oogst. Seizoenen bieden het beste, zijn tijdloos en vormen een duurzame bron van inspiratie.
Ingrediënten (4 porties)
- 400 g Aviko Super Mash Homemade
- 400 g pompoenblokjes
- 11 el extra vierge olijfolie
- 1 citroen
- 2 kleine (licht)groene courgettes
- 200 g cherrytomaatjes
- 1 ui
- 75 g sperziebonen
- 1 rode paprika
- 1 paksoi
- 4 artisjokharten
- 6 abrikozen
- 1 granaatappel
- 3 theelepels gezouten pistachenoten
- 4 el jonge erwten (gedopt)
- 2 el olijven
- 3-4 takjes dille
Super Mash Homemade
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten - Oven: 20 minuten
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Roer de pompoenblokjes in deovenschaal met 2 eetlepels olijfolie. Rooster ze 20 minuten in de oven tot ze zacht en gaar zijn.
- Schrob de citroen schoon. Rasp de gele schil van de vrucht en pers de citroen uit. Meng de citroenschil en het sap met 6 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak.
- Snijd de courgettes elk in 5 mooie repen. Marineer de courgettelinten in de helft van de citroenmarinade.
- Halveer de tomaten en marineer ze in de andere helft van de citroenmarinade.
- Snijd de ui in dunne partjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd in dunne ringen. Snijd de paksoi grof. Snijd ook de artisjokharten in dunne partjes.
- Snijd de abrikozen doormidden. Verwijder de pitjes uit de granaatappel. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en hak ze eventueel grof.
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de ui, sperziebonen, paksoi, artisjok, de helft van de tomaten en abrikoos met de laatste 3 eetlepels olijfolie. Gril ze op de BBQ of in de grillpan tot ze beetgaar zijn en mooie rasterstrepen hebben.
- Pureer de geroosterde pompoen met de aardappelpuree in de blender. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pompoenpuree op 4 borden.
Verdeel de geroosterde groenten over de puree. Rol de courgettereepjes op en leg ze tussen de groenten. Werk het bord af met de rest van de tomaten, de granaatappelpitjes, de rode peper, de olijven en de pistachenoten. Besprenkel eventueel met wat citroenmarinade van de courgette of de tomaten. Garneer met de dilletoppen.
Tip: Garneer met jonge knapperige blaadjes sla.