Recept Aviko Mash Mexicaanse stamppot

Mexicaanse stamppot met kidneybonen en cheddarkaas

Geen Hollandse stamppot, maar een exotische Mexicaanse stamppot. Hiermee verras jij echt jouw gasten

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kg Aviko Premium Super Mash
  • 200 g rode paprika
  • 160 g rode ui
  • 60 g jalapeño pepers
  • 60 g bosui
  • 30 ml olijfolie
  • 400 g rode kidneybonen (uitgelekt uit blik)
  • 200 g geraspte cheddar kaas
Recept Aviko Mash Mexicaanse stamppot

Bereidingswijze

bereiden: 20 minuten

Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Snijd de jalapeño
pepers klein. Snijd de bosui in ringetjes.
Verwarm  de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen
op de verpakking.
Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprika en
rode ui in 4 minuten knapperig gaar. Schep de kidneybonen erdoor
en verwarm nog 2 minuten.
Schep ¾ van het paprika-bonenmengsel, de jalapeño pepers,
bosui en kaas door de puree. Breng op smaak met zout.
Schep de stamppopt op 4 borden en garneer met de rest van
het paprika-bonenmengsel, de jalapeño pepers, bosui en kaas.