Viskoekjes churros met paprika en kruiden
Een gerecht dat rockt: Wat een combinatie!
Ingrediënten viskoekjes churros met paprika en kruiden
- 200 g Aviko Super Mash Homemade
- 1 rode paprika
- Rosé wijn, optioneel
- 2 el suiker
- 3 el fijngehakte dille
- 1 el citroensap
- 3 el extra vierge olijfolie
- 200 g zeebaarsfilet zonder vel
- 1 takje peterselie
- 1 eidooier
- 100 g sobrasada (Mallorcaanse worst)
- Olie om te bakken
Super Mash Homemade
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 45 minuten
Wachttijd: 1 uur
- Snijd de paprika in blokjes. Pureer de paprika in de blender of met de staafmixer met een scheutje water en eventueel wat rosé wijn voor extra smaak. Zeef, vang het paprikasap op en bewaar de paprikapulp.
- Laat het paprikasap inkoken met 1 eetlepel suiker tot sausdikte.
- Klop een kruidendressing van 1 eetlepel dille, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer in de blender of hakmolen de zeebaarsfilet met de aardappelpuree, dille, peterselie en eidooier tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Rol of spuit met een spuitzak mooie churros van het mengsel. Laat de churros minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de sobrasada fijn. Verwarm de sobrasada met de paprikapulp, de laatste eetlepel suiker en een scheutje water op laag vuur gedurende 10 minuten tot het dik is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit de olie tot 170 ºC om in te bakken. Laat de churros in de hete olie glijden en bak ze in 3-4 minuten goudbruin en gaar.
- Leg de churros op 4 borden. Schep het sobrasadamengsel erop. Garneer met de paprikareductie en de kruidendressing.