Tartaar trio op een knapperig bedje

Tartaar trio op een knapperig bedje

Drie soorten tartaar geserveerd op een röstirondje: het smaakt niet alleen heerlijk maar ziet er ook nog eens prachtig uit! Varieer gerust met de ingrediënten om steeds weer te verrassen met kleur, smaak en textuur. Vervang de tonijnsteak door verse zalmfilet, een kalfssteak of een tartaar van gegrilde groenten, is ook erg lekker.

Ingrediënten (4 porties)

  • 12 Aviko Röstiko Rounds  
  • 200 g entrecote 
  • 200 g verse tonijnsteak 
  • 200 g tomaat, bij voorkeur verschillende soorten zoals coeur du boeuf en Mar Azul 
  • 1 sjalot 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 el (mini) basilicum 
  • 1 el bieslook 
  • 1 el kappertjes 
  • 1 limoen 
  • 2-3 theelepels verse mierikswortel 
  • 2 theelepels mosterd 
  • 4 eidooiers 
  • 1 el tomatenpuree (zie tip) 
  • 4 el extra vierge olijfolie 
  • 2 theelepels citroenschil 
  • 4 plakjes (buffel)mozzarella 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snijd de entrecote en tonijnsteak in kleine blokjes. Verwijder eventueel de zaadjes uit de tomaten en snijd ook deze in kleine blokjes. 
  • Snipper de sjalot, knoflook, basilicum, bieslook en kappertjes. Schrob de limoen schoon. 
  • Breng voor de steak tartare de entrecote op smaak met de mierikswortel, mosterd, eidooiers, tomatenpuree, sjalot, zout en peper. 
  • Breng voor de tonijntartaar de tonijnfilet op smaak met de helft van de bieslook en kappertjes, 2 eetlepels olijfolie, limoensap en -rasp, zout en peper naar smaak. 
  • Voor de tomatentartaar breng je de tomaten op smaak met de knoflook, basilicum, de rest van de bieslook en kappertjes, de citroenschil, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. 
  • Bereid de röstirondjes op de BBQ of in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Leg de röstirondjes op een bord. Schep een quenelle steak tartare op 4 röstirondjes en een quenelle tonijn tartare op de volgende 4 röstirondjes. Leg het plakje mozzarella op de laatste 4 röstirondjes en schep de tomatentartaar erop. 
  • Garneer de steak tartare met (mini) basilicum en de tonijntartaar met bieslook. 

    Tip: Maak de tomatenpuree zelf van gepureerde verse tomatenblokjes en breng op smaak met knoflook, olijfolie en zout.