witte_vis_met_krokante_rosti_topping_en_asperges_-_aviko_foodservice

Witte vis met krokante rösti topping en asperges

Elke hap van dit heerlijke gerecht harmoniseert de rijke smaken van vis, boter en citroen.

Ingrediënten witte vis met krokante rösti topping en asperges

  • 4 Aviko Röstiko Rounds
  • 4 kabeljauwfilets van elk 140 g
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 135 g boter
  • 120 ml visbouillon
  • 120 ml slagroom
  • 4 eierdooiers
  • Zest en sap van 1 citroen
  • 12 groene asperges (om te koken)
  • 3 el kaviaar
  • 2 gekookte eierdooiers
  • 1 el fijngehakte bieslook
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 40 minuten 

  • Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem in een bord en klop in een ander diep bord het ei los.
  • Snijd de rösti rondjes fijn en druk ze plat op bakpapier tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Druk een kant van de kabeljauw eerst in de bloem en dan in het losgeklopte ei. Leg de vis met de eierkant naar beneden op de rösti en druk voorzichtig aan.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie met de boter. Bak de kabeljauw aan de rösti kant goudbruin. Draai de vis om en leg op een bakplaat. Bak de kabeljauwfilets in de oven tot een kerntemperatuur van 42°C.
  • Breng ondertussen voor de Sandefjord-boter de visbouillon met de slagroom in een steelpan aan de kook. Klop de resterende 120 gram boter in vlokken erdoor. Verwarm de boter tot 90°C.
  • Doe de eidooiers in een kom. Giet langzaam en al kloppend het hete mengsel erbij en klop tot je een ingedikte saus hebt. Breng op smaak met het rasp van de citroen, het citroensap, zout en peper.  
  • Blancheer ondertussen de asperges kort gedurende 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn. Meng de kaviaar kort voor het serveren door de saus.
  • Verdeel de asperges over 4 borden. Leg de kabeljauwfilet erbij. Schep de botersaus erop en garneer met verkruimelde gekookte eidooier en bieslook.

Tip: Ook lekker met zalmfilet!