rosti_rondjes_met_aardbeienavocadotartaar_-_aviko_foodservice

Rösti rondjes met aardbeien-avocadotartaar

Een heerlijk voorgerecht met een verrassende smaakcombinatie.

Ingrediënten rösti rondjes met aardbeienavocadotartaar 

  • 12 Aviko Röstiko Rounds
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 avocado
  • 500 g aardbeien
  • 1 sjalot
  • 4 muntblaadjes
  • 50 ml extra vierge olijfolie 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Bereid de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.  
  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes van 5 mm. Snijd ook de aardbeien in blokjes van 5 mm. Hak de sjalot en de munt fijn.
  • Meng de avocado, aardbei, sjalot, 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten en munt met olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Leg de rösti rondjes op 6 borden. Verdeel de avocado-aardbeientartaar erover en bestrooi met de rest van de geroosterde pijnboompitten.  

Tip: Houd een paar aardbeien apart voor de garnering.  

Tip: Vervang buiten het aardbeienseizoen de aardbeien door gekookte of geroosterde rode biet.