Rösti rondjes met aardbeien-avocadotartaar
Een heerlijk voorgerecht met een verrassende smaakcombinatie.
Ingrediënten rösti rondjes met aardbeienavocadotartaar
- 12 Aviko Röstiko Rounds
- 2 el pijnboompitten
- 1 avocado
- 500 g aardbeien
- 1 sjalot
- 4 muntblaadjes
- 50 ml extra vierge olijfolie
Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 minuten
- Bereid de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes van 5 mm. Snijd ook de aardbeien in blokjes van 5 mm. Hak de sjalot en de munt fijn.
- Meng de avocado, aardbei, sjalot, 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten en munt met olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Leg de rösti rondjes op 6 borden. Verdeel de avocado-aardbeientartaar erover en bestrooi met de rest van de geroosterde pijnboompitten.
Tip: Houd een paar aardbeien apart voor de garnering.
Tip: Vervang buiten het aardbeienseizoen de aardbeien door gekookte of geroosterde rode biet.