
Makkelijke tartaar
Steak tartare is een tijdloze klassieker die nooit verveelt. Serveer het op een dun knapperig röstirondje voor een trendy twist. Eenvoudig maar net zo elegant en onweerstaanbaar!
Ingrediënten
- 4 Aviko Röstiko Rounds, op kamertemperatuur
- 400 gram biefstuk of ossenhaas
- 4 kwarteleitjes
- 1 limoen
- 2 theelepels mosterd
- 3 theelepels mayonaise
- Olijfolie
- 4 takjes bieslook
- 1 el tuinkers of minibasilicum
- Parmezaanse kaas
Aviko Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 10 minuten
- Hak de biefstukjes of ossenhaas tot een zeer fijne tartaar of gebruik de hakmolen. Splits de kwarteleitjes.
- Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de vrucht. Meng de limoenrasp met de tartaar. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
- Meng de mosterd met de mayonaise en doe in een spuitzak.
- Druk de röstirondjes plat. Verhit in een koekenpan een flinke laag olijfolie. Bak de röstirondjes in 4 minuten goudbruin en krokant aan beide kanten.
- Leg de röstirondjes op 4 borden. Schep de tartaar erop. Leg de eierdooier bovenop elke tartaar.
Spuit dotjes mosterdmayonaise op en rond de tartaar. Garneer met de bieslook en tuinkers of minibasilicum. Rasp er Parmezaanse kaas naar smaak over.
Tip: Vervang de biefstuk door geroosterde rode biet voor een vegetarische variant.