
Loaded Fries in Bravas-stijl
Weinig tijd? Maak dan deze heerlijkste loaded ‘patatas’: Golvende frietjes met chorizo, paprika, salsa brava en aioli.
Ingrediënten (4 porties)
- 600 g Aviko Wavy Blends Paprika
- 200 g chorizo (worst)
- 2 el olijfolie
- 2 rode puntpaprika's
- 50 g (gerookte) amandelen
- 1 bos platte peterselie
- 3 el aioli
- 3 el salsa brava (uit pot of zelfgemaakt, zie tip)
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
Aviko Wavy Blends
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten
- Bereid de Wavy Blends volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de chorizo in halve plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de chorizo in 5 minuten knapperig.
- Snijd ondertussen de paprika's in ringen. Hak de amandelen en peterselie grof.
- Schep de Wavy Blends op een bord of 4 borden. Verdeel de paprikaringen, chorizo en amandelen erover.
- Spuit of schep de aioli en salsa brava op de belegde frietjes. Bestrooi met de peterselie en paprikapoeder.
Tip: Maak de bravas-saus zelf door 200 ml gezeefde tomaten 10 minuten te verwarmen met 1 eetlepel olijfolie, 1 geperste teen knoflook en 1 theelepel gerookt paprikapoeder. Laat de saus afkoelen en breng op smaak met (sherry)azijn, zout en peper.