Loaded Fries in Bravas-stijl

Loaded Fries in Bravas-stijl

Weinig tijd? Maak dan deze heerlijkste loaded ‘patatas’: Golvende frietjes met chorizo, paprika, salsa brava en aioli.

Ingrediënten (4 porties)

  • 600 g Aviko Wavy Blends Paprika
  • 200 g chorizo (worst)
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode puntpaprika's
  • 50 g (gerookte) amandelen
  • 1 bos platte peterselie
  • 3 el aioli
  • 3 el salsa brava (uit pot of zelfgemaakt, zie tip)
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
Wavy Blends Paprika - Aviko Foodservice

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Bereid de Wavy Blends volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de chorizo in halve plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de chorizo in 5 minuten knapperig.
  • Snijd ondertussen de paprika's in ringen. Hak de amandelen en peterselie grof.
  • Schep de Wavy Blends op een bord of 4 borden. Verdeel de paprikaringen, chorizo en amandelen erover.
  • Spuit of schep de aioli en salsa brava op de belegde frietjes. Bestrooi met de peterselie en paprikapoeder.

Tip: Maak de bravas-saus zelf door 200 ml gezeefde tomaten 10 minuten te verwarmen met 1 eetlepel olijfolie, 1 geperste teen knoflook en 1 theelepel gerookt paprikapoeder. Laat de saus afkoelen en breng op smaak met (sherry)azijn, zout en peper.