
BBQ Pulled Chicken Loaded Fries
De oven doet het werk, terwijl jij de BBQ-saus in elkaar draait. De warme cheddarroom brengt alles samen.
Ingrediënten (4 porties)
- 600 g Aviko Wavy Blends Paprika
- 2 sinaasappels
- 1 theelepel kerrie
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 3 el olijfolie
- 4 kippenpoten
- 1 kleine ui
- 1/2 el witte wijnazijn
- 2 eetlepels donkere basterdsuiker
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 200 ml tomatenketchup
- 250 g kerstomaatjes
- 1 rode ui
- 2 el bieslook
- 100 ml slagroom
- 75 g geraspte cheddar
- 3 el mayonaise
Aviko Wavy Blends Paprika
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 50 minuten
Oventijd: 3 uur
- Verwarm de oven voor op 120 ºC. Schrob de sinaasappels schoon en rasp de sinaasappelschil eraf. Pers de vruchten uit.
Meng het sinaasappelsap en de schil met de kerrie en oregano. Breng op smaak met zout en peper. - Leg de kippenbouten dicht tegen elkaar in de ovenschaal. Giet het sinaasappelmengsel erover. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie. Sluit de schaal af met een tweede vel aluminiumfolie, zodat er geen vocht kan ontsnappen.
- Bak de kippenpoten afgedekt met aluminiumfolie ongeveer 3 uur in de voorverwarmde oven.
- Bereid ondertussen de barbecuesaus. Rasp de ui grof. Meng de ui met de wijnazijn, de basterdsuiker, het paprikapoeder (voeg naar smaak eventueel meer toe) en de ketchup.
- Laat de kip afkoelen, verwijder het vel en trek het vlees met twee vorken in stukken van de botten (pulled chicken). Schep het vlees in de ovenschaal in het bakvocht.
- Bereid de Wavy Blends volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de kip met de helft van de barbecuesaus. Snijd de tomaten in vieren en de ui in halve ringen. Hak de bieslook fijn.
- Verwarm de room in een steelpan. Voeg de kaas toe en laat deze in de warme room smelten tot een gladde massa.
- Schep de Wavy fries op een schaal of 4 borden. Verdeel de pulled chicken, tomaten en rode ui erover. Schep de rest van de barbecuesaus erover. Giet de kaascrème over de belegde frietjes. Bestrooi met de bieslook en serveer met de mayonaise.