Kip met citroen en tijm en ratatouille Hash Brown

Kip met citroen en tijm en ratatouille Hash Brown

Citroen en tijm zijn een gouden combinatie. In dit recept vormen ze de basis van een geurige olie die ongelooflijk veelzijdig is: als dressing voor ratatouille, als marinade voor kip en om je gerecht af te maken. Makkelijk, lang houdbaar en perfect om altijd bij de hand te hebben!

Ingrediënten (4 porties)

  • 4 Aviko Hash Browns 
  • 1 citroen 
  • 75 ml extra vierge olijfolie 
  • 5-6 takjes tijm + extra 
  • 1 kleine courgette 
  • ½ rode puntpaprika 
  • 1 kleine rode ui 
  • 1 tomaat 
  • 4 lente-uitjes 
  • 4 kippendijfilets (zonder botten) 
  • 4 kerstomaten 
  • 4 el olijfolie 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten - Oven: 20 minuten 

  • Schrob de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Verwarm in een steelpan de extra vierge olijfolie met de citroenrasp en de takjes tijm gedurende 5 minuten. Haal de citroen-tijmolie van het vuur. 
  • Snijd de courgette en de paprika in blokjes van 2-3 mm. Snipper de ui. Snijd 4 plakjes van de tomaat om op de röstirondjes leggen, snijd de rest van het vruchtvlees in blokjes. Halveer de stevige onderkant (wit en lichtgroen) van de lente-uitjes in de lengte. 
  • Maak het vel van de kippendijfilets los. Besprenkel het vlees en vel met citroen-tijmolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Leg de dijfilets in een ovenschaal en leg de vliezen er losjes naast. 
  • Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de kippendijfilets met de vellen in 20 minuten goudbruin. Haal het vel eerder uit de oven als het te donker wordt en al knapperig is. Zet de cherrytomaatjes de laatste 5 minuten bij de kip in de oven. 
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de courgette en paprika toe en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en bak de ratatouille nog 4-5 minuten; de groenten mogen beetgaar zijn. Breng op smaak met wat tijm-citroenolie, zout en peper.  
  • Bak de lente-uitjes op de BBQ of in een tweede koekenpan in de rest van de olijfolie gedurende 3-4 minuten.  
  • Leg de röstirondjes op 4 borden. Leg de plakjes tomaat erop. Schep de ratatouille op de tomaat en werk af met de kippendijfilets en krokante kippenvellen. Voeg de lente-ui en kerstomaatjes toe. Garneer met wat extra citroen-tijmolie en tijmtoppen.