
Jeff aan zee
Jeff houdt van vis. Een snelle beurre blanc met citroen, geroosterde groenten en basilicum röstirondjes maken het een makkelijk en toegankelijk hoofdgerecht. Een favoriet bij veel gasten!
Ingrediënten (4 porties)
- 8 Aviko Röstiko Rounds
- 150 g groene asperges
- 150 g pomodorini tomaten
- 150 g wortel
- 1 citroen
- 4 el olijfolie
- 2 el fijngehakte basilicum
- 1 sjalot
- 400 ml kookroom of slagroom
- 1 el amandelen
- 1 el bieslook
- 3 el basilicumolie (zie tip)
- 400 g zalmfilet
- 2 el rode bietencress
Aviko Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereiding: 30 minuten - Oven: 15 minuten
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm. Halveer dikke asperges in de lengte. Halveer de tomaten en snijd de wortel in reepjes van 3-4 mm. Schrob de citroen schoon.
- Leg de asperges, tomaten en wortel op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Rasp 2 theelepels van de citroen over de groenten en bestrooi met de basilicum, zout en peper.
- Rooster de groenten 15 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn. Snipper ondertussen voor de 'beurre blanc' saus de sjalot. Laat de kookroom met de sjalot tot de helft inkoken.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Strooi ze op een bord en hak ze fijn. Snijd de bieslook fijn.
- Bestrijk de röstirondjes met de basilicumolie. Bestrijk de zalmfilets met 2 el olijfolie en bestrooi de vis met zout en peper.
- Grill de röstirondjes en zalmfilets ongeveer 8 minuten op de BBQ of in de grillpan, tot de röstirondjes goudbruin en krokant zijn en de zalmfilet roze en sappig.
- Rasp 2 theelepels van de citroen over de beurre blanc saus. Breng de saus op smaak met de bieslook, zout en peper.
- Schep de beurre blanc saus in een cirkel op 4 borden. Leg de basilicum röstirondjes op de saus. Voeg de groenten toe. Leg de zalmfilets diagonaal tegen de groenten.
Garneer met de bietencress en wat extra citroenrasp en -sap naar smaak. Bestrooi met de geroosterde amandelen.
- No-waste tip: Snijd de schillen van de wortel in reepjes en bak krokant in hete olie. Vervang de bietencress door de knapperige wortel.