lente_lecso_op_rosti_-_aviko_foodservice

Lente Lecsó op rösti

Een klassiek Hongaars gerecht met een mix van kleurrijke en betaalbare ingrediënten.

Ingrediënten lente lecsó op rösti 

  • 8 Aviko Röstiko Rounds
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 2 el olijfolie
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 1 sjalot
  • 100 g verse erwten
  • 2 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 el fijngehakte koriander, bieslook en/of peterselie 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snipper de ui. Snijd de paprika's in reepjes en de tomaat in blokjes.
  • Bereid de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui aan. Voeg de paprika's toe en bak in 10-15 minuten zacht.
  • Verwarm de wijnazijn met de suiker. Snijd de sjalot in reepjes en doe samen met de doperwten in een kom. Giet de marinade erover en laat 10 minuten staan.
  • Kook de eieren 7 minuten hard. Meng voor de saus de mayonaise met de ras el hanout en fijngehakte kruiden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Snijd de eieren doormidden en prak de dooier eruit. Vul de eieren met de mediterrane mayonaise.
  • Schep de groenten op 4 borden. Verdeel de rösti rondjes erover. Bestrooi met de ingemaakte sjalot en doperwten. Leg er een gevuld ei op. 

No-waste tip: Pureer ook de dooiers door de mayonaise.  

Tip: Breng de mayonaise op smaak met fijngehakte rode peper.