
Lente Lecsó op rösti
Een klassiek Hongaars gerecht met een mix van kleurrijke en betaalbare ingrediënten.
Ingrediënten lente lecsó op rösti
- 8 Aviko Röstiko Rounds
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 2 el olijfolie
- 75 ml witte wijnazijn
- 2 el suiker
- 1 sjalot
- 100 g verse erwten
- 2 eieren
- 2 el mayonaise
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 el fijngehakte koriander, bieslook en/of peterselie
Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Snipper de ui. Snijd de paprika's in reepjes en de tomaat in blokjes.
- Bereid de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui aan. Voeg de paprika's toe en bak in 10-15 minuten zacht.
- Verwarm de wijnazijn met de suiker. Snijd de sjalot in reepjes en doe samen met de doperwten in een kom. Giet de marinade erover en laat 10 minuten staan.
- Kook de eieren 7 minuten hard. Meng voor de saus de mayonaise met de ras el hanout en fijngehakte kruiden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de eieren doormidden en prak de dooier eruit. Vul de eieren met de mediterrane mayonaise.
- Schep de groenten op 4 borden. Verdeel de rösti rondjes erover. Bestrooi met de ingemaakte sjalot en doperwten. Leg er een gevuld ei op.
No-waste tip: Pureer ook de dooiers door de mayonaise.
Tip: Breng de mayonaise op smaak met fijngehakte rode peper.