
Italiaanse gratin met muntpesto
Italiaanse gratin geserveerd met verse muntpesto, romige burrata, hartige ham en friszoete vijgenjam. Een stijlvol voorgerecht dat eruitziet en smaakt als pure Italiaanse klasse. Buonissimo!
Ingrediënten
- 6 Aviko One-for-all Gratins
- 4 takjes munt
- 2 el cashewnoten
- 4 el extra vierge olijfolie
- 6 vijgen
- 1 limoen
- 3 el suiker + extra
- 2 bolletjes burrata van 150 g
- 6 plakjes serrano- of parmaham
One-for-all Gratin
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 45 minuten
- Bak de gratins op de BBQ of volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Houd ze warm.
- Verwijder de uiteinden van de munttakjes en zet ze apart. Pureer voor de pesto de rest van de muntblaadjes in de blender of met de staafmixer met 2 theelepels cashewnoten en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de vijgen in stukjes. Schrob de limoen schoon en rasp de groene schil van de vrucht.
- Verwarm de vijgen met de limoenrasp, suiker en 2 eetlepels water tot de suiker licht gekarameliseerd is. Voeg het limoensap en nog eens 3 eetlepels water toe en kook de vijgen tot ze zacht zijn. Pureer de vijgen met een vork tot een grove jam of pureer ze met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg naar smaak extra suiker toe.
- Hak de rest van de cashewnoten fijn. Rooster ze op de BBQ in de oven of in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
- Halveer de gratins en leg ze op 4 borden of bordjes. Verdeel de pesto en burrata erover. Scheur de ham in reepjes en leg op de burrata.
- Schep de vijgenjam op de ham en bestrooi met de geroosterde cashewnoten. Garneer met de gereserveerde muntpunten.