Generated Image

Hash Browns met spinazie, spek en bearnaisesaus

Perfect bijgerecht bij varkenshaas, kalkoen of biefstuk.

Ingrediënten (4 porties)

  • 12 Aviko Hash Browns
  • ½ sjalot
  • 50 ml dragonazijn
  • 125 g ongezouten boter
  • 1 el olijfolie
  • 150 g gerookt spek (vleeswaren)
  • 200 g spinazie
  • 2 eidooiers, op kamertemperatuur
  • 1 takje dragon 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Bereid de hash browns volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de sjalot fijn. Kook de dragonazijn met de sjalot tot de helft in. Smelt de boter in een steelpan op laag
  • vuur, zonder te kleuren. Haal de gesmolten boter van het vuur.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de plakjes spek 4-5 minuten tot ze knapperig zijn. Leg ze op een bord.
  • Laat de spinazie al roerend in het hete spekvet slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en
  • peper.
  • Doe de eidooiers met de blaadjes van het takje dragon in de maatbeker. Giet de ingekookte azijn erdoorheen via
  • een zeef. Giet langzaam de gesmolten boter erbij en klop met de staafmixer tot een romig geheel. Breng de bearnaisesaus
  • op smaak met zout en peper.
  • Leg de hash browns op een schaal. Verdeel de spinazie en het spek erover. Garneer met de bearnaisesaus en maal er naar smaak zwarte peper overheen.