
Hash Browns met spinazie, spek en bearnaisesaus
Perfect bijgerecht bij varkenshaas, kalkoen of biefstuk.
Ingrediënten (4 porties)
- 12 Aviko Hash Browns
- ½ sjalot
- 50 ml dragonazijn
- 125 g ongezouten boter
- 1 el olijfolie
- 150 g gerookt spek (vleeswaren)
- 200 g spinazie
- 2 eidooiers, op kamertemperatuur
- 1 takje dragon
Aviko Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 minuten
- Bereid de hash browns volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de sjalot fijn. Kook de dragonazijn met de sjalot tot de helft in. Smelt de boter in een steelpan op laag
- vuur, zonder te kleuren. Haal de gesmolten boter van het vuur.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de plakjes spek 4-5 minuten tot ze knapperig zijn. Leg ze op een bord.
- Laat de spinazie al roerend in het hete spekvet slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en
- peper.
- Doe de eidooiers met de blaadjes van het takje dragon in de maatbeker. Giet de ingekookte azijn erdoorheen via
- een zeef. Giet langzaam de gesmolten boter erbij en klop met de staafmixer tot een romig geheel. Breng de bearnaisesaus
- op smaak met zout en peper.
- Leg de hash browns op een schaal. Verdeel de spinazie en het spek erover. Garneer met de bearnaisesaus en maal er naar smaak zwarte peper overheen.




