Gebakken makreel met smokey puree en rucolapesto

Gebakken makreel met smokey puree en rucolapesto

Rucola verliest snel zijn knapperigheid, maar is dan nog steeds ideaal voor het maken van rucolapesto. Perfect om aardappelpuree heerlijk op smaak te brengen!

Ingrediënten (4 porties)

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade 
  • 50 g rucola 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 el pijnboompitten 
  • 125 ml extra vierge olijfolie 
  • 75 g Parmezaanse kaas 
  • 4 makreelfilets met huid 
  • Gerookt paprikapoeder 
  • 1 el kappertjes 
  • 4 kerstomaten 
  • 1 theelepel suiker 
  • 2 theelepels balsamicoazijn 
801757-Aviko Super mash homemade-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Pureer met een staafmixer de rucola met de knoflook, 1 theelepel pijnboompitten en 100 ml olijfolie. Rasp de kaas. Breng de rucolapesto op smaak met 2 eetlepels van de kaas en peper. Voeg wat extra olijfolie toe als de pesto te dik is. 
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Strooi de rest van de kaas in een hoopje op een bakplaat. Laat de kaas 2-3 minuten smelten in de oven en bak tot hij knapperig is. Laat de kaas krokant afkoelen. 
  • Bestrijk de makreelfilets dun met rucola pesto. Rooster in een droge koekenpan de rest van de pijnboompitten goudbruin en schud op een bord. 
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de puree op smaak met rucola pesto en paprikapoeder. 
  • Grill de makreelfilets op de BBQ. Grill ook de tomaten met 1 theelepel olijfolie in 3 minuten sappig. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met de balsamicoazijn; verwarm nog een minuut. Bak in de overgebleven olijfolie de kappertjes tot ze knapperig zijn. 
  • Schep de gerookte aardappelpuree in 4 diepe borden. Leg de makreelfilets en de tomaten erop. Garneer met de knapperige kaas, pijnboompitten, knapperige kappertjes en wat extra rucola pesto.