
Fusion & Veggie Ratatouille
Zachte ratatouille met rijke ricotta en gekarameliseerde vijg op romige aardappelpuree: elegant, uitdagend en vegetarisch!
Ingrediënten (4 porties)
- 600 g Aviko Super Mash Homemade
- 1 ui
- ½ rode paprika
- ½ rode paprika
- ½ aubergine
- 2 tomaten
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 el fijngehakte oregano
- 2 vijgen
- 150 g suiker
- 50 g boter
- 75 g ricotta
- Tuinkers om te garneren
Aviko Super Mash Homemade
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Snijd de paprika, aubergine en tomaten in blokjes.
- Meng de groenten en rode peper met 2 eetlepels olijfolie. Rooster ze op de BBQ of in een droge koekenpan, 8-10 minuten tot de groenten zacht en gaar zijn. Breng de ratatouille op smaak met 1 theelepel oregano, zout en peper.
- Snijd de vijg in vieren. Rooster de vijgen 1 minuut aan elke kant op de BBQ of in een grillpan.
- Maak een karamel van de suiker en 3 eetlepels water. Doop de vijgen onmiddellijk in de warme karamel.
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de boter erdoor. Breng op smaak met de rest van de oregano, zout en peper.
- Roer de ricotta los met 1 eetlepel olijfolie. Schep de aardappelpuree op 4 borden. Verdeel de ratatouille erover. Leg de vijg tegen de ratatouille. Voeg de ricotta toe. Bestrooi de ricotta met zout en peper. Garneer met de tuinkers.