Fusion & Veggie Ratatouille

Fusion & Veggie Ratatouille

Zachte ratatouille met rijke ricotta en gekarameliseerde vijg op romige aardappelpuree: elegant, uitdagend en vegetarisch!

Ingrediënten (4 porties)

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade 
  • 1 ui 
  • ½ rode paprika 
  • ½ rode paprika 
  • ½ aubergine 
  • 2 tomaten 
  • 3 el extra vierge olijfolie 
  • 1 el fijngehakte oregano 
  • 2 vijgen 
  • 150 g suiker 
  • 50 g boter 
  • 75 g ricotta 
  • Tuinkers om te garneren 
801757-Aviko Super mash homemade-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Snijd de paprika, aubergine en tomaten in blokjes.  
  • Meng de groenten en rode peper met 2 eetlepels olijfolie. Rooster ze op de BBQ of in een droge koekenpan, 8-10 minuten tot de groenten zacht en gaar zijn. Breng de ratatouille op smaak met 1 theelepel oregano, zout en peper. 
  • Snijd de vijg in vieren. Rooster de vijgen 1 minuut aan elke kant op de BBQ of in een grillpan.  
  • Maak een karamel van de suiker en 3 eetlepels water. Doop de vijgen onmiddellijk in de warme karamel. 
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de boter erdoor. Breng op smaak met de rest van de oregano, zout en peper. 
  • Roer de ricotta los met 1 eetlepel olijfolie. Schep de aardappelpuree op 4 borden. Verdeel de ratatouille erover. Leg de vijg tegen de ratatouille. Voeg de ricotta toe. Bestrooi de ricotta met zout en peper. Garneer met de tuinkers.