Fake Potato Nigiri

Fake Potato Nigiri

Een bouillon van garnalenhuid is een makkelijke en betaalbare manier om restjes te gebruiken en een diepe umami smaak uit garnalen te halen. Perfect als basis voor de mayonaise die deze aardappel nigiri afmaakt.

Ingrediënten

  • 4 Aviko One-for-all Gratins 
  • 12 garnalen 
  • 2 el olijfolie 
  • 1 teentje knoflook 
  • (Gerookt) paprikapoeder 
  • 1 ei 
  • 1 theelepel mosterd 
  • Sap van 1 limoen 
  • 225 ml zonnebloemolie 
  • 3 takjes koriander 
  • 2 passievruchten 
  • 4 eetlepels bloedsinaasappelsap 
  • 2 kumquats 
  • 3 aardbeien 
  • ½ avocado 
  • 12 shiso bladeren 
  • Eetbare bloemen 
Aviko One for all gratin met geroosterde aubergine en feta

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Pel de garnalen. Verhit de olijfolie in een steelpan. Snijd de knoflook fijn en fruit 1 minuut. Voeg de garnalenvellen toe en bak 3 minuten. Bestrooi met een snufje paprikapoeder. Giet er 600 ml water bij en breng aan de kook met wat kruiden (bijvoorbeeld peperkorrels, laurier of tijm). 
  • Draai het vuur laag en laat de bouillon 10 minuten trekken en tot 1/4 inkoken. Zeef de garnalenbouillon. 
  • Bereid de gratins 10 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar nog zacht genoeg om tot quenelles te vormen. 
  • Maak in de blender een mayonaise van het ei, de mosterd, het sap van 1/2 limoen en de zonnebloemolie. Breng de mayonaise op smaak met garnalenbouillon en zout. 
  • Hak de koriander fijn. Klop een dressing van het passievruchtvlees, 2 eetlepels bloedsinaasappelsap en de koriander. Breng op smaak met limoensap. 
  • Snijd de kumquats en aardbeien in dunne plakjes. Snijd ook de avocado in plakjes. Halveer de garnalen in de lengte. 
  • Vorm 12 quenelles van de aardappelgratin. Verdeel de dressing met de shisoblaadjes over 4 borden. Leg de quenelles erop, met nog 1-2 dunne plakjes avocado erop. 
  • Bestrijk de garnalen dun met de garnalenmayonaise en leg ze op de avocado. Garneer de nigiri met de aardbeien, de kumquats en de eetbare bloemen. 

    Tip: Wil je liever geen rauwe garnalen gebruiken? Kook de garnalen dan 1 minuut in de warme bouillon.