
Crispy Truffle Potato with 3 dips
Röstirondjes zijn een makkelijke basis voor een ‘sharing’ gerecht waar iedereen van houdt: knapperige koekjes met 3 sausjes om in te dippen.
Ingrediënten
- 12 Aviko Röstiko Rounds
- 1 bos verse kruiden, bijv. munt, dille, oregano, basilicum en tijm
- ½ rode peper
- 100 ml extra vierge olijfolie
- Sap van 1 limoen
- 8 verse dadels
- 400 g Griekse yoghurt
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels (gerookt) paprikapoeder
- 1 theelepel za'atar
- 1 takje dille
- 1 rode biet (vers of gekookt)
- 1 theelepel geroosterde pijnboompitten
- 1 zwarte truffel
Aviko Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 minuten
- Doe de blaadjes en zachte takjes van de kruiden in de blender. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en voeg ook toe. Giet de olijfolie erbij.
- Pureer de kruiden en rode peper grof in de blender. Breng de chimichurri op smaak met limoensap, zout en peper en schep in een kom.
- Was en ontpit de dadels voor de yoghurt dadeldip. Pureer de dadels met 100 gram yoghurt in de blender. Roer er nog eens 100 gram yoghurt door (niet meer pureren!) en breng op smaak met de chilipoeder en 1/2 theelepel paprikapoeder. Schep de dip in een schaal. Bestrooi met de za'atar en garneer met dille.
- Schil de rode bieten en rasp ze fijn. Meng de bieten met de laatste 200 gram yoghurt. Schrob de limoen schoon en rasp de groene schil van de vrucht. Breng de bietenyoghurtdip op smaak met de limoenrasp, -sap, zout en peper. Schep de dip in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.
Bestrooi de röstirondjes met geraspte truffel en het gerookte paprikapoeder. Bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de röstirondjes op een bord met de 3 dips.
- Tip: Als de dadels minder sappig zijn of al een beetje uitgedroogd, week ze dan 15 minuten in warm water.