
Cauliflower Steak with gratin & salsa verde
Dit fantastische vegetarische gerecht is een schoolvoorbeeld van hoe eenvoud het verschil maakt met verse kruiden en smaakmakers zoals mierikswortel.
Ingrediënten (4 porties)
- 4 Aviko All-for-one Gratins
- 1 bloemkool
- 1 bos platte peterselie
- 1 theelepel groene peperkorrels
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- ½ kleine ui
- 1 rode paprika
- 7 el extra vierge olijfolie
- Verse mierikswortel
- 60 g panko
- 40 g boter op kamertemperatuur
Aviko All-for-one Gratins
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 45 minuten
- Maak de bloemkool schoon en snijd 4 dikke plakken van de kool (=steaks).
- Hak voor de salsa verde de peterselie en groene peperkorrels fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak fijn.
- Rasp de knoflook. Snipper de sjalot en ui fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Meng de peterselie en peperkorrels met de knoflook, sjalot, ui en de helft van de paprika. Voeg 5 eetlepels olijfolie toe. Breng de salsa verde op smaak met geraspte mierikswortel en zout.
- Bestrijk de bloemkoolsteaks met de laatste 2 eetlepels olijfolie. Grill de steaks op de BBQ (of in de grillpan) in 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd de biefstukjes ook af en toe even in het vuur voor een heerlijke rooksmaak.
- Bereid ondertussen de gratin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de panko met de zacht geworden boter en strooi op een bakplaat. Bak de crumble goudbruin en krokant in de oven.
- Leg de bloemkoolsteaks op 4 borden. Verdeel de salsa verde en de rest van de paprika erover. Rasp er naar smaak wat extra mierikswortel over. Voeg de gratin toe en bestrooi met de crumble.