Nieuws

Jaar x

Whitepaper_bezorgen

Maaltijdbezorging is hot! Ben je met jouw restaurant al klaar om in te spelen op de enorme groei van vraag naar maaltijdbezorging? Begin niet zomaar, download eerst onze whitepaper over maaltijdbezorging. Je leest alle ins en outs over wat consumenten nu eigenlijk echt willen en hoe je met je restaurant of cafetaria daarop in kunt spelen.

Lees meer
Crunch1

Het perfecte frietje is crunchy! 83% van de consumenten geeft aan knapperigheid de belangrijkste eigenschap te vinden van een frietje, nog boven temperatuur (65%) en lengte (43%). Tot nu toe was juist die crunch het probleem als er veel tijd zit tussen bakken en consumptie van de friet, bijvoorbeeld bij ‘delivery’. Aviko introduceert nu een baanbrekende innovatie: verse friet met een gegarandeerde lange knapperigheid. Aviko SuperCrunch Fresh is daarmee het ideale frietje, ook voor delivery! De nieuwe friet wordt geïntroduceerd op Horecava (8 t/m 11 januari) en is beschikbaar voor Foodservice vanaf week 10.

Lees meer
Aviko GN Gratin zubereitet

Systeemgastronomen – met name in de catering – komen steeds vaker voor uitdagingen te staan als kleinere budgetten, afnemende marges, minder goed opgeleide werknemers, strengere wettelijke eisen en veeleisende gasten. Dat vraagt om een nieuwe generatie van intelligente high-convenience producten die perfect in de verschillende systemen passen en op alle vlakken meerwaarde genereren.

Lees meer
aviko-pure&rustic hamburger_recept

Je hoort het steeds vaker: gasten die een speciaal dieet volgen of allergisch zijn. Hierdoor mogen ze bepaalde voeding niet hebben, vooral glutenallergie en lactose intolerantie komt steeds vaker voor. Het aanbieden van gerechten waar geen allergenen in zitten is daarom een must. Maar wat betekenen gluten en allergenen voor de professionele keuken? En hoe zorg je ervoor dat je gasten kunnen genieten van allergeenvrije gerechten?

Lees meer
website vier het seizoen

Gedreven door de hoge verwachting van consumenten rondom eten en beleven en het snelle online tijdperk zijn menukaarten constant in beweging. De ene trend is nog niet overgewaaid of wordt al opgevolgd door de volgende. Hoe zorg je er als chef-kok voor dat een menukaart onderscheidend genoeg is ten opzichte van je ’concurrenten, rekening houdend met tijd en budget? Aviko is ervan overtuigd dat de aardappel hier een belangrijke rol in kan spelen en wil chek-koks hierbij helpen. Daarom lanceert Aviko deze maand het online platform ’Vier het Seizoen’. Op dit platform kunnen chef-koks seizoensgebonden inspiratie opdoen voor hun eigen menukaart.

Lees meer
Sweet Potato Fries on chopping board 2

Sweet Potatoes, beter bekend als de zoete aardappel is een knolgewas met een oranje-achtige kleur is dé nieuwkomer binnen het assortiment aardappelproducten. Een nieuwe trend is geboren waar geen enkele chefkok meer om heen kan en zorgt voor de nodige variatie bij verschillende gerechten. Wij vertellen je graag meer over dit aardappelproduct: waar komt hij vandaan, wat maakt dit knolgewas zo bijzonder en hoe kun je hem serveren?

Lees meer
De Nationale week van de Friet

Tijdens de derde Nationale week van de Friet (1 – 9 oktober 2016) wordt door verschillende sectorgenoten de handen ineen geslagen om het imago van friet en andere snacks uit de frituur te verbeteren. Dit doen we door gezamenlijk de friet op positieve wijze in de schijnwerpers te zetten en tegengas te geven op kritiek als ongezond, vet of onverantwoord. Samen met onze branchegenoten vinden wij, dat friet regelmatig in een verkeerd daglicht wordt geplaatst. Dit eenvoudige, maar wel (h)eerlijke product (zoals ook Aviko’s Oerfriet), verdient meer en beter vinden wij en daarom ondersteunen wij dit initiatief.

Lees meer
Oktoberfest

Het Oktoberfest, of op z’n Nederlands Oktoberfeest, is een jaarlijks terugkerende traditie in München. Deze traditie kent zijn oorsprong in 1810 en start nog altijd de eerste zaterdag na 15 september en duurt tot en met de eerste zondag in oktober. Jaarlijks trekt het ‘fest’ miljoenen toeristen naar München Ook in Nederland worden op verschillende plaatsen kleine en grotere Oktoberfeesten georganiseerd. Deze evenementen duren, in tegenstelling tot het feest in Bayern, vaak één tot maximaal drie dagen.

Lees meer
Hashbrown BLT Sandwich

Let’s go rösti

Geplaatst op 6-9-2016

Aviko’s concept Lets’go rösti is geïnspireerd door de traditie van bistro’s en bodega’s, bars en straatkeukens van over de hele wereld. Het klassieke gerecht rösti hebben wij van Aviko opnieuw geïnterpreteerd zodat ze goed inspelen op de hedendaagse trend van streetfood met foodtrucks en verschillende foodtruckfestivals door het land. Maar anderzijds ook zeer geschikt zijn voor jouw als (chef)kok van de professionele keuken in restaurants, instellingen en catering. Op welke manier kun je rösti een plek geven op jouw menukaart? Wij inspireren je graag met verrassende gerechten!

Lees meer
aviko-pure&rustic DM 2a (1)

Gastvrij Rotterdam

Geplaatst op 6-9-2016

Gastvrij Rotterdam is dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals en biedt aan ruim 10.000 ondernemers en managers uit de branche een hoogstaand gastronomisch platform met een compleet aanbod producten en diensten voor de eigen bedrijfsvoering.

Lees meer
Oerfriet (3)

Aviko Oerfriet scoort gemiddeld een 8

Geplaatst op 19-7-2016

De meerderheid van de cafetariahouders is tevreden is over Aviko Oerfriet. Zij beoordelen het product gemiddeld met een 8. Dat blijkt uit onderzoek naar de tevredenheid over Oerfriet onder cafetaria’s. Dit onderzoek werd in mei uitgevoerd door onderzoeksbureau Smartagent Market Response uit Leusden in opdracht van Aviko. Het onderzoek is gehouden onder cafetariahouders die Oerfriet van Aviko afnemen. De betrokkenheid onder deze cafetariahouders is hoog; 44% van deze groep heeft deelgenomen aan het onderzoek.

Lees meer
pom Artisan 2

Mosselen kunnen eigenlijk altijd!

Geplaatst op 17-6-2016

Het mosselseizoen begint in principe begin juli, tenminste als de mossel voldoende is gegroeid en er voldoende aanbod is. Nog slechts een paar weken totdat je de eerste verse Nederlandse mosselen van dit seizoen weer kunt serveren. Het mosselseizoen loopt tot april in het jaar erop. Mosselen serveren kan dus eigenlijk het hele jaar.

Lees meer
Perfect voor het terras - Bekijk ons snackassortiment, varierend van mozzarella sticks tot aan jalapeno snacks

De lente is definitief begonnen, de koeien worden weer in de wei gelaten, de eerste lammetjes zijn al geboren en de dagen worden weer langer. Hoog tijd dus om het terras én de menukaart klaar te maken voor een sfeervolle lente en zonnige zomer. Wie aan de lente en de zomer denkt, denkt aan volle terrassen waar uw gasten genieten de zon met een lekker gekoeld drankje en heerlijke gerechten zoals bijvoorbeeld verschillende tapas en borrelhapjes.

Lees meer
Pure & Rustic

Je hoort het overal: Street Food is de nieuwe trend. Een trend die ons land onophoudelijk gaat veroveren. Alle grote, moderne steden organiseren ondertussen de zogenaamde Foodtruck Festivals. Tijdens deze festivals lopen mensen in ongedwongen sfeer van stand tot stand en kunnen culinaire lekkernijen proeven.

Lees meer
Snackkoerrier cafetaria top 100 Aviko

Ook dit jaar sponsort Aviko weer de Cafetaria top 100 - verkiezing. Deelnemen aan de Snackkoerier Cafetaria Top 100-verkiezing is goed voor de teamspirit en levert waardevolle informatie om de cafetaria nog succesvoller te maken. Gaat u zich inschrijven?

Lees meer

Over de aardappel

About the potato

De aardappel is een wereldberoemde plant met het grootst aantal wilde en geteelde variaties. Wat zijn eigenlijk de voedingswaarden en welke aardappelen worden gebruikt door Aviko?