aviko_supercrunch_-_sfeer_-_1440x567_px.jpg

Voorkom bederf van verse friet in de zomer

Lees onze 5 tips voor het behouden van de kwaliteit van verse friet en om bederf te voorkomen.

5 tips voor het behouden van kwaliteit van verse friet tijdens de zomer

 

1. Bewaar verse friet bij de juiste temperatuur

Het is essentieel om verse friet op de juiste temperatuur te bewaren om bederf te voorkomen. Een opslagtemperatuur van 0-4°C wordt aanbevolen. Uit interne onderzoeken is gebleken dat bij een opslagtemperatuur van 7°C de houdbaarheidsdatum van 21 dagen niet gehaald kan worden. Zorg er dus voor dat je de friet altijd koel bewaart op onze adviestemperatuur van 0-4°C.

2. Behoud de koelketen

Het is belangrijk om de koelketen niet te onderbreken. Wanneer de koelketen wordt onderbroken, is er een aanzienlijke kans op condensvorming aan de binnenkant van de zak. Dit heeft een negatief effect op de houdbaarheidsdatum van de verse friet. Zorg er daarom voor dat de koelketen vanaf het moment van productie tot aan de opslag en distributie niet wordt verstoord.

3. Vermijd ongekoelde lossing

Het is van groot belang om te voorkomen dat de verse friet ongekoeld wordt gelost. Dit kan een negatief effect hebben op de kwaliteit en houdbaarheid van de friet. Zorg ervoor dat er voldoende koeling aanwezig is tijdens het transport en dat de friet direct na levering op de juiste temperatuur wordt bewaard.

4. Maak goede afspraken met transporteurs

Als je gebruikmaakt van een eigen transporteur, is het belangrijk om goede afspraken te maken om bederf te voorkomen. Zorg ervoor dat je transporteur begrijpt hoe belangrijk het is om de friet op de juiste temperatuur te houden en de koelketen niet te onderbreken. De verantwoordelijkheid ligt bij de transporteur om de kwaliteit van de friet te waarborgen tijdens het transport.

5. Wees extra waakzaam op warme dagen

Op tropische of zeer warme dagen is het extra belangrijk om alert te zijn op bovenstaande tips. Hoge temperaturen kunnen de kwaliteit van verse friet snel beïnvloeden, dus zorg ervoor dat je de juiste maatregelen neemt om bederf te voorkomen.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je verse friet langer koel en vers blijft, terwijl je de kwaliteit behoudt. Het is essentieel om de juiste opslagtemperatuur van 0-4°C te handhaven, de koelketen niet te onderbreken en goede afspraken te maken met transporteurs. Door alert te zijn op warme dagen kun je ervoor zorgen dat je frietjes altijd smakelijk en van hoge kwaliteit zijn, zelfs tijdens de zomermaanden. Laat de zomer nu maar komen ;)

Green Delight Borrelplank header

Een nieuw product op je menukaart?

Vraag gratis een sample aan en proef of het product past op je menu.

Vraag gratis een proefpakket aan!