Zeeduivel ceviche

Zeeduivel ceviche

Een elegant voorgerecht waarin restjes paprika, tomaten en verse aardbeien worden omgetoverd tot een frisse paprika- en aardbeiensalade. De zeeduivel wordt kort gekookt in citroensap voor een snelle ceviche en geserveerd op een röstirondje. Zacht, fris, pittig en knapperig!

Ingrediënten

  • 4 Aviko Röstiko Rounds 
  • 400 g zeeduivelfilet 
  • 2 citroenen 
  • 2 cm gember 
  • ½ rode paprika 
  • 1 rode, gele en/of groene paprika 
  • 2 el olijfolie 
  • 6 aardbeien 
  • 4 kerstomaten 
  • 3 takjes koriander 
  • 2 theelepels sherry of witte wijnazijn 
  • Eetbare bloemen 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snijd de zeeduivelfilet in dunne plakjes. Leg ze in een schaal. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil. Pers het sap van beide citroenen uit.  
  • Schil de gember en rasp hem. Snijd de rode peper fijn. Meng de citroenschil met het sap en de gember. Besprenkel de vis met de citroenmarinade. Marineer 10-15 minuten; de vis zal 'koken' en wit worden. 
  • Snijd de paprika's in reepjes en meng ze met de olijfolie. Grill de paprika's op de BBQ of in de grillpan in 5 minuten zacht en gaar. Snijd ondertussen de tomaten en aardbeien in luciferstokjes (julienne). Hak de koriander fijn.  
  • Bak de tomaten en koriander 1 minuut. Breng op smaak met de verse aardbeien, wijnazijn, zout en peper. Laat de salade afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. 
  • Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Leg de röstirondjes op 4 borden. Verdeel de paprika-aardbeiensalade erover. Leg de ceviche boven op de salade. Besprenkel met een beetje van de marinade en garneer met wat eetbare bloemen. 

     

    Tip: Bereid de ceviche en salade zo voor dat alleen de röstirondjes nog bereid hoeven te worden voor het serveren.