
Zeeduivel ceviche
Een elegant voorgerecht waarin restjes paprika, tomaten en verse aardbeien worden omgetoverd tot een frisse paprika- en aardbeiensalade. De zeeduivel wordt kort gekookt in citroensap voor een snelle ceviche en geserveerd op een röstirondje. Zacht, fris, pittig en knapperig!
Ingrediënten
- 4 Aviko Röstiko Rounds
- 400 g zeeduivelfilet
- 2 citroenen
- 2 cm gember
- ½ rode paprika
- 1 rode, gele en/of groene paprika
- 2 el olijfolie
- 6 aardbeien
- 4 kerstomaten
- 3 takjes koriander
- 2 theelepels sherry of witte wijnazijn
- Eetbare bloemen
Aviko Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Snijd de zeeduivelfilet in dunne plakjes. Leg ze in een schaal. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil. Pers het sap van beide citroenen uit.
- Schil de gember en rasp hem. Snijd de rode peper fijn. Meng de citroenschil met het sap en de gember. Besprenkel de vis met de citroenmarinade. Marineer 10-15 minuten; de vis zal 'koken' en wit worden.
- Snijd de paprika's in reepjes en meng ze met de olijfolie. Grill de paprika's op de BBQ of in de grillpan in 5 minuten zacht en gaar. Snijd ondertussen de tomaten en aardbeien in luciferstokjes (julienne). Hak de koriander fijn.
- Bak de tomaten en koriander 1 minuut. Breng op smaak met de verse aardbeien, wijnazijn, zout en peper. Laat de salade afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
- Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de röstirondjes op 4 borden. Verdeel de paprika-aardbeiensalade erover. Leg de ceviche boven op de salade. Besprenkel met een beetje van de marinade en garneer met wat eetbare bloemen.
Tip: Bereid de ceviche en salade zo voor dat alleen de röstirondjes nog bereid hoeven te worden voor het serveren.