Tikka masala curry met pikant aardappeltaartje
Deze Tikka Masala curry heeft een verrassend element: een pittige aardappeltaart.
Ingrediënten tikka masala curry met pikant aardappeltaartje
- 300 g Aviko Super Mash Homemade, ontdooid
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el olie
- 2 el geraspte gember
- 2 el garam masala
- 2 el tomatenpuree
- 200 ml slagroom
- 1-2 theelepels citroensap
- 200 g kikkererwten (gekookt of uit blik)
- 200 g linzen (gekookt of uit blik)
- 100 g champignons
- 4 takjes koriander
- 1 lente-ui
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 100 g paneermeel
Super Mash Homemade
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 50 minuten
- Rooster de aubergine op de barbecue tot de schil zwartgeblakerd is. Laat de aubergine afkoelen tot kamertemperatuur. Halveer de aubergine in de lengte en hak grof.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui met de knoflook, gember en garam masala. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 3 minuten.
- Voeg de zware room toe en breng op smaak met citroensap. Roer de kikkererwten en linzen erdoor en houd de tikka masala warm op laag vuur.
- Snijd de champignons, koriander en lente-ui fijn. Meng door de aardappelpuree. Vorm met vochtige handen4 balletjes van het pureemengsel.
- Klop in een diep bord de eieren los. Strooi de bloem en het paneermeel op 2 borden. Rol de balletjes in de bloem, het ei en als laatste in het paneermeel.
- Bak de aardappelkoekjes in hete olie of in de oven tot ze goudbruin, knapperig en warm zijn.
- Schep de geroosterde aubergine op 4 borden. Verdeel de kerriesaus erover. Leg een krokant bolletje aardappelkoekjes op elk bord en garneer met extra koriander.
Tip: Voeg een takje geroosterde cherrytomaten toe.