Rozemarijn pancetta gratins
Geef onze gratins een topping van rozemarijn en pancetta en je hebt een feestelijke traktatie op je bord.
Ingrediënten rozemarijn pancetta gratins (4 personen)
- 8 Gratins cream & cheese
- 100 g halfzongedroogde tomaten in olie (potje of gekoeld)
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 g pancetta in plakjes
- 8 takjes rozemarijn van gelijke lengte
Gratin cream & cheese
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Plaats de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Pureer ondertussen de tomaten met de staafmixer. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de pancetta 4 minuten tot ze knapperig zijn.
- Leg de gratins op een schaal. Schep de tomatenpuree erbovenop. Verdeel de pancetta erover en leg er een takje van rozemarijn in elke gratin.
Tip: Liever zonder vlees? Vervang de pancetta door krokant gebakken kikkererwten die je op smaak brengt met gemalen komijn, (gerookt) paprikapoeder en zeezout