Aviko recept Romige knolselderijsoep met aardappelpuree

Romige knolselderijsoep

Deze heerlijke krokante aardappelblaadjes zijn snel en eenvoudig gemaakt van aardappelpuree. Voeg het met wat fijngehakte kruiden toe aan deze romige knolselderijsoep.

Ingrediënten romige knolselderijsoep (4 personen) 

  • 100 g Aviko Super Mash Homemade
  • 400 g knolselderij
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 g pikante gedroogde (paprika) worst
  • ½ eiwit
  • 15 g geraspte Manchego kaas (zie tip)
  • 1 takje platte peterselie
  • Siliconen vormpje voor decoratieve 'blaadjes

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 30 minuten + 10 minuten oven

  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan. Bak de knolselderij en bosui 1 minuut zonder ze te kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de soeppan van het vuur. Rasp de knoflook erboven en zet de staafmixer in de pan. Pureer het tot een gladde soep. 
  • Voeg 50 gram aardappelpuree toe om de soep iets te binden. Houd de soep warm op een laag vuur, of laat afkoelen om later opnieuw op te warmen
  • Bereid het bijgerecht van selderijstengel en pittige worst. Schil de selderijstengel met een aardappelschilmesje en snijd deze zo fijn mogelijk. 
  • Meng de selderijblokjes met 2 theelepels olijfolie, het citroensap en zout en peper naar smaak, in een grote serveerschaal
  • Snijd de worst in dunne plakjes en eventueel in kleine reepjes als je dat lekker vindt. Verhit 1 theelepel olijfolie in een koekenpan. Bak de plakjes worst 2 minuten zachtjes. Meng ze nu door de blokjes bleekselderij.
  • Maak een knapperige soepgarnering van aardappelpuree. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de resterende 50 gram aardappelpuree met het eiwit, de geraspte kaas en een snufje zout. Verdeel dit aardappel mengsel over de siliconenvorm en strijk het glad.
  • Bak de aardappelcrunchblaadjes in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn, in ongeveer 10 minuten. Verwarm de soep tussentijds opnieuw op, indien nodig.
  • Spoon the soup into 4 bowls, drizzle with the remaining olive oil and sprinkle with parsley leaves. Garnish the soup and the side dish with the potato crunch leaves.

Tip: Feel free to replace the Spanish sheep’s cheese with any other mature cheese, for example Parmesan or mature Gouda.