Mystery puree met 2 soorten paddenstoelen

Mystery puree met 2 soorten paddenstoelen

Saffraan geeft de puree niet alleen een magische goudgele kleur, maar ook een enorme smaakboost. Saffraan gaat goed samen met de aardse smaak van paddenstoelen en elegante kruiden als basilicum en bieslook. De ingemaakte paddenstoelen zorgen voor een fris accent.

Ingrediënten (4 porties)

  • 600 g Super Mash Homemade 
  • 2 theelepels saffraan 
  • 200 g kastanjechampignons 
  • 50 g bundelchampignons 
  • 150 ml witte wijn of sherryazijn 
  • 3 el suiker 
  • 75 g Parmezaanse kaas 
  • 6 el extra vierge olijfolie 
  • 150 g ongezouten boter 
  • 1 el pijnboompitten 
  • 2 theelepels citroenschil 
  • 1 el bieslook met bloemen 
  • 2 el (mini) basilicumtoppen 
801757-Aviko Super mash homemade-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Hak de saffraan fijn en week 5 minuten in 3 theelepels warm water. 
  • Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Maak de bundel champignons los, veeg ze schoon en doe ze in een kom. 
  • Doe de wijnazijn met de suiker in een steelpan. Los de suiker op laag vuur op. Giet de zoetzure marinade over de bundelchampignons en laat afkoelen. 
  • Rasp de kaas. Strooi een bergje van 4 eetlepels Parmezaanse kaas op de BBQ of in een droge koekenpan. Laat de kaas smelten en bak er 4 krokante koekjes van. Laat de krokante kaas afkoelen.  
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kastanjechampignonplakjes in 5 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. 
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg de pijnboompitten toe. Laat de boter hazelnootbruin kleuren en haal de beurre noisette van het vuur. Breng op smaak met de citroenrasp, zout en peper. Hak de bieslook fijn. 
  • Breng de aardappelpuree op smaak met de saffraan en het weekvocht, 4 eetlepels beurre noisette, zout en peper. 
  • Schep de aardappelpuree in een cirkel op 4 borden en druk plat met de achterkant van een lepel. Steek de knapperige champignons in de puree.  
    Verdeel de zoetzure champignons over de puree. Besprenkel met de laatste 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met de bieslook, geplukte bieslookbloemen, (mini)basilicum en knapperige kaas. Schep de beurre noisette rond de mysteriepuree en serveer. 

    Tip: Week saffraan en bewaar in het weekvocht, om puree altijd snel en gemakkelijk op smaak te brengen.