Make a mash

Make a mash

Met de aardappelpuree van Aviko kun je alle kanten op: het is de perfecte basis voor eenvoudige smaakmakers. Breng op smaak met een tomateninfusie, knoflook en basilicum voor een mediterraan tintje. Voeg mierikswortel toe voor pit en serveer met gegrilde asperges, knapperige kaas en beurre noisette.

Ingrediënten (4 porties)

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade 
  • 4 tomaten 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 citroen 
  • 8 groene asperges 
  • 4 el olijfolie 
  • 75 g Parmezaanse kaas 
  • 4 eidooiers 
  • 1 el verse mierikswortel 
  • 2 el basilicum 
  • 1 el bieslook met bloemen 
801757-Aviko Super mash homemade-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snijd de tomaten in blokjes voor de tomateninfusie. Snijd de knoflook fijn. Schrob de citroen schoon. Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges. 
  • Doe de tomaat met de helft van de knoflook en 75 ml water in een steelpan. Verwarm de tomaat ongeveer 5 minuten tot er een dikke puree ontstaat. Zet het vuur laag en breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. 
  • Bestrijk de asperges met 2 eetlepels olijfolie. Grill de asperges op de BBQ of in de grillpan in 5 minuten beetgaar. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking. 
  • Rasp de kaas. Strooi een bergje van 4 eetlepels Parmezaanse kaas op de BBQ of in een droge koekenpan. Laat de kaas smelten en bakken tot een krokant koekje. Laat de krokante kaas afkoelen. Hak de basilicum en bieslook fijn. 
  • Roer de eidooiers door de aardappelpuree. Breng de puree eerst op smaak met de tomateninfusie en daarna met de rest van de Parmezaanse kaas en knoflook, mierikswortel, basilicum, zout en peper. 
  • Schep de aardappelpuree in 4 grote quenelles op 4 borden. Leg de gegrilde asperges erop. Bestrooi met de bieslook en geplukte bieslookbloemen. Rasp de citroenrasp naar smaak en voeg de knapperige Parmezaanse kaas toe. Schep de beurre noisette rond de puree en serveer. 

    Tip: Maak een grote hoeveelheid tomateninfusie zodat je altijd een lekkere basis bij de hand hebt om snel en gemakkelijk een heerlijke puree te maken.