
Koffie-barbecue dip
De koffie-barbecue dipsaus, een onverwachte smaakcombinatie uit de Nederlandse keuken, krijgt door de toevoeging van koffie een diepe en licht bittere smaak in vergelijking met de traditionele barbecuesaus.
Ingrediënten Koffie-barbecue dipsaus (4 personen)
- 1 verpakking Aviko Grip ’n Dip (600 g)
- 2 tl oploskoffie
- 1 kleine rode ui
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el donkere basterdsuiker
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- 100 ml tomatenketchup
- Rasp
Andere lekkere dipsausen
Bereidingswijze
- Los de koffie op in ½ eetlepel heet water en laat afkoelen. Rasp intussen de ui grof.
- Meng de ui met de wijnazijn, de basterdsuiker en de paprikapoeder door de tomatenketchup. Voeg de opgeloste koffie toe.
- Breng op smaak met zout en peper en schep in een schaaltje.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
- Koffie gaat het avontuur aan met de traditionele barbecuesaus en zorgt voor een extra hartige smaak dimensie.
- Variatietip: Vervang voor miso-barbecuesaus de opgeloste koffie door 1 el miso (gefermenteerde sojapasta). Ook miso zorgt voor een extra hartig en al even trendy smaakaccent.