
Kiplolly
In India is dit een veel bereid gerecht en een geweldig voorbeeld van duurzaam koken: elk deel van de kippenpoot wordt gebruikt.
Ingrediënten (4 porties)
- 600 g Aviko Super Mash Homemade
- 4 kippenpoten
- 1 ui
- 300 g (wilde) champignons
- Olijfolie om te bakken
- 4 kwarteleitjes
- Panko
- 150 ml melk
- 50 g boter
- 3 theelepels fijngehakte bieslook
- 2 theelepels fijngehakte peterselie
- 1 theelepel tuinkers
Aviko Super Mash Homemade
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Verwijder het bot en het vel van de kippenbouten. Bewaar het bot. Grill het kippenvlees op de BBQ of in een grillpan in 10-15 minuten bruin en gaar. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken of maal het vlees fijn in een blender. Laat afkoelen.
- Snipper de ui. Veeg de champignons schoon en hak ze fijn. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten tot ze zacht en gaar zijn. Zet apart.
- Meng het kippenvlees met de kwarteleitjes en genoeg panko tot er een stevige massa ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Vorm 4 balletjes met natte handen. Steek het bot erin.
- Rooster het vel van de kip op de BBQ of in een droge koekenpan tot het goudbruin en krokant is.
- Voeg de aardappelpuree toe aan het champignonmengsel en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de melk en boter erdoor voor een extra smeuïge puree. Breng op smaak met de bieslook, zout en peper.
- Verhit ondertussen een flinke laag olijfolie in een pan. Bak de 'kiplollies' in 3-4 minuten goudbruin en knapperig. Laat goed uitlekken.
- Schep de puree op 4 borden. Leg de lolly’s erop en garneer met de krokante kippenvelletjes, peterselie en tuinkers.
- Tip: Bak wat extra champignons en gebruik als garnering.