
Hash Browns met kleverige mango, gegrilde kip en bieslookolie
Hash Browns met toppings zijn altijd een goed idee
Ingrediënten (4 porties):
• 12 Aviko Hash Browns
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel vadouvan
• 1 kipfilet (200 g)
• 25 g bieslook
• ½ teentje knoflook
• 75 ml zonnebloemolie
• 1 krop radicchio
• ½ mango
• 2 theelepels donkerbruine suiker
• 3 eetlepels mangochutney
• Erwtenkers of fijngehakte bieslook
Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereiding: 30 minuten
- Verhit de grillpan. Meng 1 eetlepel olijfolie met de vadouvan. Bestrijk de kipfilet hiermee en bestrooi
met zout en peper naar smaak. Grill de kipfilet 5-6 minuten per kant tot hij goudbruin en gaar is . - Hak de bieslook grof. Pureer de bieslook met de knoflook, 1 eetlepel olijfolie en de zonnebloemolie tot een
gladde massa met de staafmixer. Giet de bieslookolie door een fijne zeef en vang de groene olie op. - Snijd 12 mooie kleine blaadjes van de radicchio. Schil de mango en snijd deze in 12 dunne plakjes.
- Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de mango 1 minuut per kant. Bestrooi met de basterdsuiker
en bak tot de suiker gesmolten is en aan de mango kleeft. - Leg de hash browns op een schaal. Schep wat mangochutney op elke hash brown. Verdeel de radicchio erover .
Snijd de kipfilet in plakjes en leg deze met een plakje mango op de radicchio. Besprenkel met de bieslookolie
en garneer met de tuinkers of extra fijngehakte bieslook.
Tip: Vervang de radicchio gerust door een bosje cichorei of een handvol rucola.



