Recept image - Hash Browns with sticky mango, grilled chicken and chive oil

Hash Browns met kleverige mango, gegrilde kip en bieslookolie

Hash Browns met toppings zijn altijd een goed idee

Ingrediënten (4 porties):

• 12 Aviko Hash Browns
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel vadouvan
• 1 kipfilet (200 g)
• 25 g bieslook
• ½ teentje knoflook
• 75 ml zonnebloemolie
• 1 krop radicchio
• ½ mango
• 2 theelepels donkerbruine suiker
• 3 eetlepels mangochutney
• Erwtenkers of fijngehakte bieslook

aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereiding: 30 minuten

  •  Verhit de grillpan. Meng 1 eetlepel olijfolie met de vadouvan. Bestrijk de kipfilet hiermee en bestrooi 
    met zout en peper naar smaak. Grill de kipfilet 5-6 minuten per kant tot hij goudbruin en gaar is .
  • Hak de bieslook grof. Pureer de bieslook met de knoflook, 1 eetlepel olijfolie en de zonnebloemolie tot een 
    gladde massa met de staafmixer. Giet de bieslookolie door een fijne zeef en vang de groene olie op.
  • Snijd 12 mooie kleine blaadjes van de radicchio. Schil de mango en snijd deze in 12 dunne plakjes.
  • Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de mango 1 minuut per kant. Bestrooi met de basterdsuiker 
    en bak tot de suiker gesmolten is en aan de mango kleeft.
  • Leg de hash browns op een schaal. Schep wat mangochutney op elke hash brown. Verdeel de radicchio erover .
    Snijd de kipfilet in plakjes en leg deze met een plakje mango op de radicchio. Besprenkel met de bieslookolie 
    en garneer met de tuinkers of extra fijngehakte bieslook.
    Tip: Vervang de radicchio gerust door een bosje cichorei of een handvol rucola.