Gochujang-dip
De Gochujang-dipsaus is een pittige Koreaanse saus die perfect gaat met heerlijke kipgerechten en friet. Probeer het nu zelf ook!
Ingrediënten Gochujang-dip (4 personen)
- 1 verpakking Aviko Grip ’n Dip (600 g)
- 2 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
- 1½ el rijstazijn
- 1 el gembersiroop
- 1 el sesamolie
- 1 cm gemberwortel
Andere lekkere dipsausen
Bereidingswijze
- Meng de gochujang met de rijstazijn, de gembersiroop en de sesamolie. Voeg naar eigen smaak extra gembersiroop of rijstazijn toe.
- Schil de gemberwortel en rasp fijn. Meng de geraspte gember door de dip en schep in een schaaltje.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
- Gochujang is gefermenteerde Koreaanse chilipasta, helemaal de trend van nu. Gochujang is pittig, zoet en hartig tegelijk. Combineer met friszoete smaken voor een über-hippe dip.
- Tip: Garneer met verse koriander.