gepocheerd_ei_met_hollandaise_gratin_en_een_crudite_van_venkel

Gepocheerd ei met Hollandaise, gratin en een crudité van venkel

Duurzaam, afvalvrij en perfect geportioneerd met aardappelgratins van Aviko.

Ingrediënten gepocheerd ei met Hollandaise, gratin en een crudité van venkel 

  • 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
  • 1 venkelbol
  • 2 eidooiers
  • 1 heel ei
  • 1 el citroensap
  • 3 g truffelpuree
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Rasp van 1 citroen
  • 20 ml citroensap
  • 20 ml vloeibare honing
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • 4 verse eieren, om te pocheren
  • Azijn
  • 2 radijzen
  • 25 g geblancheerde erwten
  • 3-4 takjes dille 
801751-Aviko Gratins Cream Cheese 2500g-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de venkelknol in flinterdunne reepjes. Week de gesneden venkel 15 minuten in ijswater om ze knapperig te maken.  
  • Maak ondertussen de hollandaisecrème. Doe de eidooiers, het hele ei, het citroensap en de truffelpuree in een blender. Pureer kort om te mengen.  
  • Voeg tijdens het pureren langzaam in een dun straaltje de rest van de olie toe en mix tot een gladde puree. Breng op smaak met de citroenrasp,  zout en peper.
  • Klop het citroensap, de honing, olijfolie en mosterd tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng, voor het gepocheerde ei, ruim water met een scheut azijn in een steelpan aan de kook. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek voorzichtig een ei in de draaikolk van het kokende water. Pocheer het ei voor ongeveer 3 minuten, of tot het eiwit gaar is en de dooier nog vloeibaar.
  • Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes. Haal de venkel uit het ijswater. Verdeel de Hollandaise room met de venkel over 4 borden. Leg op elk bord een gepocheerd ei. Snijd de gratins doormidden en leg verdeel ze op het bord.
  • Besprenkel met de citroendressing en bestrooi met zout en peper naar smaak. Garneer met de doperwten, radijs plakjes en dille.  

Tip: Leg onder elk gepocheerd ei een plakje ham of gerookte zalmfilet.