
Double trouble vegetarische taco’s
Deze taco's zijn de perfecte balans van smaken en texturen.
Ingrediënten double trouble vegetarische taco’s
- 2 Aviko Röstiko Rounds
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 g champignons
- 4 el olijfolie
- 100 g bloemkoolroosjes
- 100 g kikkererwten (uit blik)
- 1 el fajitas of taco kruidenmengsel
- 100 g gesneden witte kool
- 50 g wortel julienne
- 2 el citroensap
- 2 takjes koriander
- 1 lente-ui
- Spaanse chilisaus naar smaak
- 4 el mayonaise
- 1 avocado
- 4 el crème fraiche
- 8 kleine maïstortilla's
Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui met de knoflook en bloemkool 4 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 4 minuten.
- Snijd de rösti in grove stukken. Roer de rösti met de kikkererwten en fajitaskruiden door de groenten. Bak 5 minuten.
- Meng ondertussen voor de salade de witte kool met de wortel, 2 eetlepels olijfolie en het citroensap. Hak de koriander en bosui fijn en voeg toe met zout en peper naar smaak.
- Meng naar smaak chilisaus door de mayonaise. Pureer voor de avocadosaus het vruchtvlees van de avocado met de crème fraiche. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit een grillpan of droge koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm de tortilla's ongeveer 1 minuut aan elke kant tot ze glad en licht geschroeid zijn.
- Leg de warme tortilla's op 4 borden. Schep het röstimengsel met de kikkererwten op de tortilla's. Verdeel de salade erover. Garneer met de chilimayonaise en avocadosaus. Serveer direct.
Tip: Ben je dol op vistaco's? Vervang de kikkererwten door garnalen.