double_trouble_vegetarische_tacos_-_aviko_foodservice

Double trouble vegetarische taco’s

Deze taco's zijn de perfecte balans van smaken en texturen.

Ingrediënten double trouble vegetarische taco’s 

  • 2 Aviko Röstiko Rounds
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g champignons
  • 4 el olijfolie
  • 100 g bloemkoolroosjes
  • 100 g kikkererwten (uit blik)
  • 1 el fajitas of taco kruidenmengsel
  • 100 g gesneden witte kool
  • 50 g wortel julienne
  • 2 el citroensap
  • 2 takjes koriander
  • 1 lente-ui
  • Spaanse chilisaus naar smaak
  • 4 el mayonaise
  • 1 avocado
  • 4 el crème fraiche
  • 8 kleine maïstortilla's 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui met de knoflook en bloemkool 4 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 4 minuten.
  • Snijd de rösti in grove stukken. Roer de rösti met de kikkererwten en fajitaskruiden door de groenten. Bak 5 minuten.
  • Meng ondertussen voor de salade de witte kool met de wortel, 2 eetlepels olijfolie en het citroensap. Hak de koriander en bosui fijn en voeg toe met zout en peper naar smaak.
  • Meng naar smaak chilisaus door de mayonaise. Pureer voor de avocadosaus het vruchtvlees van de avocado met de crème fraiche. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit een grillpan of droge koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm de tortilla's ongeveer 1 minuut aan elke kant tot ze glad en licht geschroeid zijn.
  • Leg de warme tortilla's op 4 borden. Schep het röstimengsel met de kikkererwten op de tortilla's. Verdeel de salade erover. Garneer met de chilimayonaise en avocadosaus. Serveer direct.  

Tip: Ben je dol op vistaco's? Vervang de kikkererwten door garnalen.