Citrus Churros header

Citrus Churros

Het zoete van onze Churros gecombineerd met het frisse zuur van citrus. Een perfecte combinatie en een mooie aanvulling op je menukaart van je restaurant!

Ingrediënten (per portie)

  • 1 Aviko Churros XXL
  • 1 Grapefruit
  • 1 Sinaasappel
  • 1 Mandarijn
  • 50 g bosbessen
  • Marinade (100 g suiker/100 ml sap van bovengenoemde citrusvruchten/100 ml cava/witte wijn)
  • Sinaasappelsorbet/hangop/witte chocolademouse

Bereidingswijze


Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur wachttijd

  • Snijd partjes van je citrusvruchten. 
  • Pers de resten uit voor het sap dat je voor de marinade gebruikt.
  • Karameliseer de suiker, blus met het sap van je citrusvruchten en 100 ml wijn of cava. Laat inkoken tot 1/3 van de hoeveelheid.
  • Laat de marinade afkoelen tot kamertemperatuur en marineer je fruit er minstens 1 uur in. 
  • Bereid de churros volgens de gebruiksaanwijzing en vul ze aan met je gerecht.
  • Maak een mooie quenelle van de sorbet en serveer erbij.
  • Garneer met gehalveerde bosbessen.