Aviko recept churrokrans peer en chocoladesaus

Recept Churros-krans met peer, ijs en chocoladesaus

Churros met warme chocoladesaus, dat smaakt onweerstaanbaar. Als krans geserveerd met een bol ijs en sappige partjes peer zijn churros 100% kerstproof!

Ingrediënten churros krans (4 personen)

  • Aviko Churros 
  • 125 ml houdbare slagroom (pakje) 
  • 125 g pure chocolade 
  • 1 sappige handpeer 
  • 500 ml vanilleroomijs 
  • Kleine ijsbolletjestang of -schep

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Verwarm in een steelpan de slagroom. 
  • Breek 100 gram chocolade in blokjes en voeg aan de room toe. 
  • Verwarm zachtjes en roer tot een gladde chocoladesaus. 
  • Bereid de churros volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Halveer intussen de peer en verwijder het klokhuis. 
  • Snijd de peer in partjes. 
  • Leg de churros en partjes peer afwisselend in een kransvorm op een grote platte schaal. 
  • Schep er kleine bolletjes ijs bij. 
  • Schenk een beetje chocoladesaus over het ijs. 
  • Serveer de rest in een kommetje erbij om de churros in te dippen. 
  • Rasp de rest van de chocolade erboven en serveer meteen

Tip: Ook lekker met (kant-en-klare) stoofperen!

Meer weten over churros?

Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar!
Aviko recept churrokrans peer en chocoladesaus