Nieuws

Jaar x

Groene asperges met krielaardappeltjes en geitenkaas

Nog een paar weken en het nieuwe aspergeseizoen begint weer. Voor de echte aspergeliefhebber breekt het lekkerste seizoen van het jaar aan. Van eind april tot eind juli wordt de asperge gestoken en zal het weer vele gerechten verrijken op Nederlandse menukaarten.

Lees meer
Oerfriet (1)

Het is geen nieuwe discussie, maar afgelopen tijd laaide hij heftig op: is het nu patat of frites? Er lijkt een geografische grens in Nederland te zijn, waarbij de ene helft van Nederland voor patat gaat en de andere helft het frites of friet noemt. #Teampatat en #teamfrites waren dagenlang trending topic op Twitter en op andere Social Media kanalen. Patat of frites, hoe je het ook noemt, zijn al jarenlang populair in ons land.

Lees meer
Uiteten Casual dining stel

Uit eten: de toekomst is casual!

Geplaatst op 28-11-2015

Een van de snelst groeiende concepten de afgelopen jaren in foodservice is (fast) casual dining. De cijfers van 2009 tot 2014 laten een groei zien van maar liefst 14% in dit segment. De voorspelling is dat deze groei de komende jaren alleen maar toe blijft nemen. Casual dining biedt veel kansen voor jou als eigenaar of chefkok van een horeca onderneming. Wij vertellen je graag hoe jij kunt profiteren van het succes hiervan.

Lees meer
Christmas Menu Planning

Het is weer zo ver. Het kerstfeest staat voor de deur en de mensen bereiden zich voor op de meest magische tijd van het jaar. Een avondje lekker shoppen voor cadeautjes wordt dan ook vaak met een etentje gecombineerd. Uiteraard stellen consumenten hierbij hoge kwaliteitseisen aan het eten en de service.

Lees meer
Steamfresh

Foodhallen schieten als paddenstoelen uit de grond, het klassieke 3-gangen menu verdwijnt en smaken worden complexer: de voedselindustrie is in beweging! De focus bij consumenten is aan het veranderen. Houd jij het nog bij? Wij zetten de trends en de laatste ontwikkelingen graag voor je op een rijtje.

Lees meer
Dag van de gezonde schoolkantine Catering 2

21 april was het de ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’. Aviko helpt jou als cateraar graag met een gezond aanbod in de schoolkantine. Als ongezond eten gemakkelijk te verkrijgen is, eten we er meer van. Onze voedingskeuzes zijn vaak impulsief en onbewust, gestuurd door prikkels uit de omgeving. Voor velen zal dit herkenbaar zijn. Gelukkig werkt het vaak ook andersom: een gezond aanbod in een schoolkantine zorgt ervoor dat leerlingen en studenten vaker voor gezonde producten kiezen . Zorg er daarom als cateraar voor dat jouw aanbod gezond en gevarieerd is!

Lees meer
Conceptstore 3

Aviko wil het aantal Oerfriet-conceptstores in Nederland flink uitbreiden. Cafetariahouders krijgen de kans hun zaak volledig aan te kleden in ‘Oerfriet-stijl’. Daarmee kunnen ze het verhaal achter het product optimaal uitdragen.

Lees meer
Lemon Pepper aardappeltjes met scampi

In de huidige tijd vraagt de gast naar gezond eten. Meer dan ooit houden uw gasten zich bezig met voedingswaarden, vitamines en mineralen in het eten. ‘Superfood’ was de afgelopen jaren al in opkomst, en de trend lijkt door te zetten. Van goji bessen, rauwe cacao tot hennepzaad. Wij van Aviko zijn al meer dan 50 jaar de trotse producent van een andere ‘superfood’: de aardappel! Wij laten u in deze blog graag zien hoe u de aardappel kunt inzetten in uw restaurant of instelling. Van zoete aardappel friet of ovenschotel tot een curry: de mogelijkheden van de aardappel zijn eindeloos.

Lees meer
Beste introductie 2014

Aviko heeft voor de lancering van het Aviko Oerfriet-concept (14 mm-variant) de prijs voor Beste Introductie 2014 van Out of Home Shops gewonnen. Zo werd bekendgemaakt tijdens de Horecava 2015 in Amsterdam.

Lees meer
Horecava

Maak kennis met ons nieuwe maatje!

Geplaatst op 9-1-2015

Ook dit jaar staat Aviko van 12 tot 15 januari 2015 weer op de Horecava in Amsterdam. Aviko Oerfriet zal er tijdens de beurs een maatje bij krijgen. Het Aviko Oerfriet concept wordt uitgebreid met een extra snijmaat. Bent u nieuwsgierig en wilt u kennismaken met het nieuwe maatje van Oerfriet? Bezoek ons op onze stand 4.09!

Lees meer
Oerfriet nieuw 1

Aviko Oerfriet krijgt er een maatje bij

Geplaatst op 16-12-2014

Aviko Oerfriet krijgt er vanaf januari 2015 een maatje bij. De ‘looks’ en afmetingen worden nog even geheim gehouden, maar de friet zou minstens zo lekker en krokant zijn als de al bestaande Oerfriet-variant. De friet is speciaal ontwikkeld voor cafetaria’s en is niet in supermarkten verkrijgbaar.

Lees meer
Introductie Premium gemarineerde aardappeltjes en Premium koelverse gratins

Nieuw in ons assortiment!

Geplaatst op 24-10-2014

Premium gemarineerde aardappeltjes en koelverse gratins! Aviko speelt in op de huidige trend naar gekruide producten door begin oktober (week 40) een nieuwe range premium gemarineerde aardappeltjes te introduceren: reeds gekruide producten met een hoge kwaliteit en veel toegevoegde waarde voor de ondernemer. Op deze manier wordt veel tijd uit handen van de kok genomen.

Lees meer
Aviko introduceert Oerfriet!

Aviko introduceert Oerfriet!

Geplaatst op 17-1-2014

Tijdens de Horecava 2014 heeft Aviko haar nieuwste trots gepresenteerd; Aviko Oerfriet. De Aviko Oerfriet is een frietje met een authentiek uiterlijk. Door de speciale snijtechniek wordt de hele aardappel gebruikt, waardoor er natuurlijk ook kleine stukjes zichtbaar zijn. Speciaal ontwikkeld voor de cafetaria!

Lees meer
Onderscheidend vermogen biedt bestaansrecht voor de lange termijn

Het consumenten vertrouwen blijft onder druk staan, dit houdt verband met de ontwikkelingen binnen Foodservice. Consumenten zijn aan het ‘downtraden’ en zoeken steeds meer naar goedkope concepten. Dit zorgt ervoor dat er minder buiten de deur gegeten wordt.

Lees meer
Van Bintje naar Agria

Van Bintje naar Agria

Geplaatst op 5-9-2013

Als je op straat mensen vraagt welke aardappel zij kennen, dan is de kans groot dat men het Bintje noemt. Een enkeling zal de Eigenheimer noemen, maar daarmee houdt de aardappel-kennis van de gemiddelde Nederlander toch al snel op. Hoe zit het nu precies?

Lees meer

Over de aardappel

About the potato

De aardappel is een wereldberoemde plant met het grootst aantal wilde en geteelde variaties. Wat zijn eigenlijk de voedingswaarden en welke aardappelen worden gebruikt door Aviko?