Nieuws

  • SnackPlus Duo
  • SnackPlus gehaktsensatie

Maak meer omzet per gast: serveer luxe fritesspecialiteiten zoals cafetaria Snack Plus

Geplaatst op 22/10/2020

Na 45 jaar alleen maar werken, moesten ook Vincent en Helma Gasseling door corona verplicht de deuren van hun Snack Plus in Doetinchem sluiten. Een zwart gat waar Vincent achteraf het positieve van inziet. “We hebben ons hoofd leeggemaakt, leuke dingen gedaan en veel geklust. Er is meer dan de zaak. Sinds de heropening zijn we niet zeven, maar vijf dagen per week geopend. Wij zijn uitgerust en kunnen samen de halve wereld weer aan.” En die frisse nieuwe start leidde ook tot een upgrade van de menukaart met ‘nieuwe stijl frites’.

Een echte margemaker

"Wat Sergio Herman in zijn Friet Atelier kan, kunnen wij ook. Maar dan goedkoper", lacht Vincent. "De Nederlandse consument is nog niet klaar om meer dan €10 voor een frietje te betalen. Althans niet hier in Doetinchem. Wij serveren een portie Aviko Oerfriet overladen met smaakvolle toppings zoals gebakken kip, bacon, Aviko Gehaktsensatie of frikandel. Daar voegen we gebakken uitjes aan toe en de gast mag zelf een of meerdere van de twintig verschillende soorten sauzen toevoegen. Voor een portie frites met frikandel vraag ik €4, hiervoor €5,75. En ik maak ook nog eens een betere marge."

Bekijk video: Gehaktsensatie van Snack Plus.

Nieuw publiek, nieuwe kansen

"De nieuwe fritesspecialiteit op de kaart trekt ook weer een ander en nieuw publiek aan. Gasten die iets makkelijks willen eten, maar wel op niveau. Iets wat niet alleen lekker is, maar er ook leuk uitziet. Frites met een snack zien ze als vette hap, dit als een maaltijd. Zo'n nieuw aanbod geeft weer een leuke impuls aan onze zaak. We zijn meer dan alleen een snackbar. De zaak is mooi ingericht en we hebben een fijn terras. Zo'n 80% van de gasten gaat hier ook lekker zitten eten. En dat is precies de bedoeling. Als ze hier eten, nemen ze de tijd, bestellen ze vaak meer en nemen ze er ook wat te drinken bij. Het is toch de kunst om een gast minimaal €7,50 te laten besteden."

Snack Plus dagmenu

Vraag naar het dagmenu

Aan Facebook besteedt Vincent niet al te veel tijd. "Ik ben vindbaar, maar daarmee houdt het op. Onze vaste gasten komen toch wel. Voor hen bestaat er geen andere snackbar. Ze willen alleen de gehaktballen en schnitzel die mijn vrouw Helma zelf vers maakt. Constante kwaliteit, altijd goed."

Wel maakt Vincent in en om zijn zaak graag reclame. "Sinds kort hebben we de specialiteit van de dag. Vandaag is dat hamburger met frites. Dat serveren we dan op een houten plank met frites en gratis coleslaw. De prijs blijft hetzelfde, maar de gratis coleslaw doet het 'm. Morgen is het vis, overmorgen schnitzel. Op het bord buiten staat: 'Vraag naar het dagmenu', dat maakt mensen nieuwsgierig." Hardop denkend: "Toch wel leuk om dit binnenkort wel op Facebook te zetten... Houd ons in de gaten!" 

Heb jij ook interesse om aan de slag te gaan met een leuke fritesspecialiteit? Verras je gasten eens met loaded fries: heerlijke frites bedekt met verrassende toppings en lekkere saus. Ontdek vijf wereldse loaded fries varianten.