Friet in een cafe of restaurant

Je (friet)voorraad op orde

Een dag zonder friet? Ondenkbaar. Voor de meeste cafés of snackbars gaat er geen shift voorbij zonder deze publieksfavoriet aan hun gasten voor te schotelen. Als bijgerecht, of als de ster van de show. Genoeg friet op voorraad hebben, is dus een must. Maar je wilt ook niet te veel voorraad, en het risico lopen dat je producten moet weggooien.  

Voorkom verspilling en verhoog je winst 

Het is duidelijk: het beheren van je voorraad is een belangrijke factor om verspilling te voorkomen. Maar ook om je winst te verhogen. Door efficiënt met je voorraad om te gaan, kun je nauwkeurig menuprijzen bepalen en je verkoopstrategie verbeteren. Door alleen in te kopen wat nodig is, voorkom je verspilling en bederf. En dat draagt direct bij aan je winst. Waar kun je nog meer aan denken bij het slim beheren van je voorraad?  

FIFO 

First In, First Out (FIFO) is een bekend horecaprincipe en vast onderdeel van de mise-en-place. Het houdt in dat de eerst ontvangen voorraad, als eerste wordt gebruikt. Krijg je een lading verse groenten binnen? Dan schuiven de eerder geleverde groenten naar voren, zodat ze niet bederven. Het helpt om voedselverspilling tegen te gaan, omdat de producten met een kortere houdbaarheidsdatum als eerst worden gebruikt.  

Vaste medewerkers, vaste momenten 

Zorg ervoor dat telkens dezelfde medewerkers de voorraad beheren. Zo behoud je consistentie, zullen ze efficiënter worden en leren ze patronen of afwijkingen herkennen. Check telkens op hetzelfde moment van de dag, week of maand je voorraad. Voordat je opent, of nadat je sluit. De meer bederfelijke levensmiddelen houd je bijvoorbeeld om de paar dagen bij, en de minder vaak gebruikte producten elke week.  

Aviko-super-crunch-7mm-header
Aviko-pom-plus-10mm-header

Je bestseller altijd in huis 

Niets zo vervelend als tijdens piekmoment de deur uit moeten of een collega op pad te sturen voor missende ingrediënten of producten. Zorg ervoor dat je een goede voorraad in huis hebt van producten die eigenlijk altijd nodig zijn. Zo blijven je gasten tevreden door ze snel en consistent te bedienen. Is friet een van jouw bestsellers? Vul dan jouw voorraad aan met onze Aviko vers losgestort friet: 10 kg voorgebakken verse friet, gemaakt van de beste aardappelen, losgestort in een duurzame verpakking (kartonnen doos) zonder plastic. En - handig om te weten voor je voorraadbeheer: ze zijn 11 dagen houdbaar op 0 – 4 graden! 

Altijd klaar om de lekkerste gerechten uit te serveren 

Met deze tips kun je je (friet) voorraad zo optimaal mogelijk houden en altijd de lekkerste gerechten uitserveren. Je hoeft je geen zorgen meer te maken voor nee-verkopen en hebt altijd blije gezichten bij je gasten en uiteraard bij je personeel.