Dit was Aviko MasterChef 2024 op Mallorca!
12 chef-koks van over heel de wereld, waaronder de Nederlandse Davy Roord, bliezen de jury omver met hun vaardigheden, creativiteit en #PassionForPlating. Het doel? Elkaar inspireren, bijleren en natuurlijk de felbegeerde hoofdprijs mee naar huis nemen.
3 categorieën om in uit te blinken
Voordat de wedstrijd van start ging, kregen de chefs een persoonlijke rondleiding door Palma de Mallorca. Zo konden ze de lokale cultuur opsnuiven, enkele delicatessen proeven en alvast wat inspiratie opdoen. En dat laatste konden ze wel gebruiken, want tijdens de wedstrijd moest elke chef in 2 uur tijd maar liefst 3 gerechten bereiden met de producten van Aviko. Elk gerecht had een andere focus:
- Snel en betaalbaar: eenvoudige en budgetvriendelijke gerechten
- Groen en duurzaam: gerechten met een lage CO₂-uitstoot
- Verrassend en uniek: premium gerechten die een specifieke expertise vereisen
Met 50 euro naar de mercado
Na de rondleiding kreeg elke chef 50 euro om de ingrediënten te kopen voor zijn of haar creaties. Een beperkt bedrag, waardoor ze vindingrijk te werk moesten gaan. De kooksessie zelf vond plaats in een traditionele finca, omgeven door bergen en olijfbomen. De gerechten werden beoordeeld door een jury van experts:
- Jevgeni Generalov (winnaar MasterChef 2023)
- Ingrid van de Reyt (Nederlandse consul)
- Sybrand Sijbertsma (General Manager Zafira Hotels Mallorca)
- Ronny Portulidis (Eigenaar en chef van Duke Restaurant)
Na afloop mochten alle deelnemers zelf aan tafel gaan in de finca voor een heerlijk Mallorcaans menu. De perfecte afsluiter van deze memorabele editie!