Gegrilde zeebarbeel met aardappelgratin - header

Dit was Aviko MasterChef 2024 op Mallorca!

Op 29 en 30 april vond de leukste culinaire wedstrijd van het jaar weer plaats: Aviko MasterChef 2024 – dit jaar op Mallorca!

12 chef-koks van over heel de wereld, waaronder de Nederlandse Davy Roord, bliezen de jury omver met hun vaardigheden, creativiteit en #PassionForPlating. Het doel? Elkaar inspireren, bijleren en natuurlijk de felbegeerde hoofdprijs mee naar huis nemen. 

3 categorieën om in uit te blinken

Voordat de wedstrijd van start ging, kregen de chefs een persoonlijke rondleiding door Palma de Mallorca. Zo konden ze de lokale cultuur opsnuiven, enkele delicatessen proeven en alvast wat inspiratie opdoen. En dat laatste konden ze wel gebruiken, want tijdens de wedstrijd moest elke chef in 2 uur tijd maar liefst 3 gerechten bereiden met de producten van Aviko. Elk gerecht had een andere focus: 

  • Snel en betaalbaar: eenvoudige en budgetvriendelijke gerechten 
  • Groen en duurzaam: gerechten met een lage CO₂-uitstoot 
  • Verrassend en uniek: premium gerechten die een specifieke expertise vereisen 
Aji-amarillo puree met pikante varkensnek - header

Met 50 euro naar de mercado

Na de rondleiding kreeg elke chef 50 euro om de ingrediënten te kopen voor zijn of haar creaties. Een beperkt bedrag, waardoor ze vindingrijk te werk moesten gaan. De kooksessie zelf vond plaats in een traditionele finca, omgeven door bergen en olijfbomen. De gerechten werden beoordeeld door een jury van experts: 

  • Jevgeni Generalov (winnaar MasterChef 2023)
  • Ingrid van de Reyt (Nederlandse consul)
  • Sybrand Sijbertsma (General Manager Zafira Hotels Mallorca) 
  • Ronny Portulidis (Eigenaar en chef van Duke Restaurant) 

Na afloop mochten alle deelnemers zelf aan tafel gaan in de finca voor een heerlijk Mallorcaans menu. De perfecte afsluiter van deze memorabele editie! 

Duimen voor Davy

Benieuwd naar de winnaar? En hoe onze Nederlandse kandidaat uitpakte met zijn #PassionForPlating? Volg ons op Facebook & Instagram en ontdek als eerste wie er dit jaar met de trofee naar huis gaat!

Davy Roord MasterChef event 2024 Nederland chef-kok.jpg