Oerfriet-telers-blog-lokaal-Aviko-Foodservice

5 tips om je gasten een authentieke beleving te geven in je restaurant

Restaurantgangers zijn op zoek naar een unieke en authentieke eetervaring. Als eetcafé of restaurant kan je je hiermee onderscheiden. Het zorgt voor tevreden gasten die terug blijven komen en positieve mond-tot-mondreclame. Volg deze 5 tips om een authentieke beleving te bieden.

1. Kies voor lokale ingrediënten

Voor de thuisblijvers of toeristen zijn lokale ingrediënten een geweldige manier om kennis te maken met het beste van Nederlandse bodem. Aviko Oerfriet is hier een perfect voorbeeld van. Deze patat wordt gemaakt van de Hollandse agria-aardappel, lokaal in Nederland geteeld. Speel in op de wens naar lokaal en vertel op je menukaart over de herkomst van deze patat.

oerfriet-aardappelteler-aardappels-in-handen-aviko-foodservice

2. Speel in op de seizoenen

Door te werken met een seizoensgebonden menu, laat je zien dat je de natuur en haar ritmes respecteert. Dit draagt bij aan een authentieke eetervaring. Verser en smaakvoller dan dit wordt het niet! 

Een seizoensgebonden menu biedt de kans om regelmatig nieuwe gerechten aan je kaart toe te voegen. Want voor zowel vaste gasten als nieuwe bezoekers geldt: ze houden van afwisseling. Kies deze zomer bijvoorbeeld voor snacks en foodsharing met seizoensgebonden producten voor zakelijk succes, zoals cherrytomaatjes en geroosterde paprika die in de zomer vol van smaak zijn.

Borrelplank Veggie Delight

3. Betrek je gasten bij het verhaal van je gerechten

Gasten waarderen een goed verhaal. Dit kan variëren van de herkomst van je vlees tot de manier waarop je groenten worden geteeld. Dit verhoogt de waardering voor het gerecht dat je serveert. 

Serveer je Oerfriet? Dan weet je precies waar de aardappel vandaan komt. Als afnemer van Oerfriet word je namelijk gekoppeld aan een Aviko-teler uit de regio. Je kan je gasten vertellen waar de patat vandaan komt, wie de teler is en wat er allemaal bij telen komt kijken. Gasten waarderen zo’n authentiek verhaal. Een mooie manier om je te onderscheiden van de concurrentie.

Oerfriet met schil - mayonaise op houtenplanken - Aviko Foodservice

4. Zorg voor een ambachtelijke presentatie

Een mooie presentatie zorgt voor een waardevolle beleving. Kies voor goed servies en een creatieve presentatie die de kwaliteit en authenticiteit van je gerecht benadrukt. Een ambachtelijke presentatie kan een simpel gerecht net dat beetje extra geven. Denk bij het serveren van een borrelplank aan een rustieke, houten plank met een combinatie van kleurrijke ingrediënten.

aviko_borrelplank-budget-tapas-6

5. Bied een unieke smaakervaring

Laat je gasten kennismaken met unieke smaken die ze nergens anders kunnen vinden. Experimenteer bijvoorbeeld met aardappels en rozemarijn uit eigen tuin of geef ingrediënten een verrassende twist, zoals ingemaakte watermeloen. Laat je inspireren en zorg voor een onverwacht element. Zo’n unieke smaakervaring blijft hangen.

Chabichou met ingemaakte watermeloen - header